rainall wrote:Цаца, и в прошлый раз тайский рис тоже был вроде.
В какой прошлый?
Ах вот оно откуда, Thai Chicken Fried Rice with Basil - Kao Pad
Krapao
2 tablespoons vegetable oil
3 cloves garlic, minced
2 eggs
1 tablespoon chopped fresh Thai red chili peppers
8 ounces boneless skinless chicken breasts, cut into bite-size pieces
2 cups cold cooked rice
1 tablespoon sugar
1 tablespoon fish sauce
2 tablespoons chopped shallots
1/3 cup Thai holy basil (regular basil ok)
1 tablespoon chopped fresh cilantro
lime juice
In a wok or large skillet, stir-fry garlic in oil until golden; then add chilies add chicken and stir-fry until chicken is cooked. Еще можно добавить немного красной чили-пасты для остроты.
Разбить пару яиц и scramble them.
Add rice, sugar, fish sauce, lime juice and stir-fry, mixing gently.
When well mixed, add shallots, basil leaves and cilantro; cook another minute or so, and serve.
If you desire, serve with lime wedges, chile sauce, fish sauce, or soy sauce at the table.
Еще я обычно добавляю помидоры вместе с зеленым луком и базиликом. Также вместо курицы можно использовать что угодно - свинину, крабовое мясо, креветки, тофу и тп.
Сервировать с prik nam pla - в фиш-соус покрошить маленькие bird chilis и дать немного настояться. А еще вкуснее, если положить сверху жареное яйцо (яичницу по-нашему
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
) и вилкой разбить ее в рис. Мням!