Чем начинить блины?

Все, что вкусно.
LapkaL
Уже с Приветом
Posts: 2396
Joined: 14 May 2005 23:39
Location: CA

Post by LapkaL »

Fracas wrote:
Karlson_Karlson wrote:...

Блины могут быть и дрожжевыми и нет. Они могут быть и толстыми и тонкими, большими и маленькими, пресными и сдобными; их можно намазывать, обмакивать, а можно вообще делать с припеком (когда что-то "впекается" в блин.
Блинчики часто понимают как и Вы - не дрожжевые, тонкие, в них что-то заворачибвают. Это во многом так, но и не так. Блинчики - это тоже блины. Само название больше относится к блюду, чем к разновидности "лепешки" из теста. Оладьи - это тоже разновидность блинов.


Мне кажется, что к пресному правильно подобранный антоним - дрожжевой, а к сдобному - скоромный.
User avatar
Karlson_Karlson
Уже с Приветом
Posts: 806
Joined: 06 Aug 2004 04:58
Location: Kiev, USA

Post by Karlson_Karlson »

Fracas wrote:Блины могут быть ....


Может быть и так. Но для того что бы не было не нужных разногласий имеет смысл класифицировать что есть что.
User avatar
Natusya
Уже с Приветом
Posts: 14098
Joined: 11 Sep 2002 20:04
Location: Одесса -- Laguna Beach, CA

Post by Natusya »

Я люблю блины/блинчики (как это по вашеи классиfикации) с мясом/жареным луком и морковкои. Очень легкие получаются. И тесто легкое -- я ни дрожжи, ни сахар , ни масло в тесто не кладу. Начинка: 1:1 мясо (фарш индюшки или говядини к жаренному луку с тушенои морковкои) . В начинку еше могу совсем немного - 1 ложку на всю начинку -- сметаны положить.
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars

Sky is the limit!
User avatar
Natusya
Уже с Приветом
Posts: 14098
Joined: 11 Sep 2002 20:04
Location: Одесса -- Laguna Beach, CA

Post by Natusya »

Вот нашла интересные начинки для блинов

Chocolate Hazelnut Fruit Crepes

"Can you say yum!!! I had these at a French breakfast restaurant, this recipe is the closest I can get it. Its so quick and easy but looks and taste like a gourmet breakfast! You can use any fruit you would like - strawberries, kiwi, pineapple are all great too !"



DIRECTIONS
Spread 1/4 cup of chocolate hazelnut spread onto each crepe. Arrange 1 sliced banana down the center of each one. Roll up, and place in a warm skillet over medium heat. Let them warm up for about 90 seconds. Transfer to plates, and serve topped with whipped cream.



Strawberry Crepe Roll-Ups

INGREDIENTS
1 1/4 cups fat-free milk
3/4 cup egg substitute
3/4 teaspoon vanilla extract
1 cup all-purpose flour
1 teaspoon sugar
1/4 teaspoon salt
2/3 cup strawberry spreadable fruit
3 cups chopped fresh strawberries
2 teaspoons confectioners' sugar
Add to Recipe Box
My folders:


Add to Shopping List
Add a Personal Note


DIRECTIONS
In a mixing bowl, combine the milk, egg substitute and vanilla. Combine the flour, sugar and salt; add to milk mixture and mix well. Cover and refrigerate for 1 hour.
Coat a 7- or 8-in. nonstick skillet with nonstick cooking spray. Heat skillet over medium heat. Pour about 2 tablespoons batter into the center of skillet. Lift and tilt pan to evenly coat bottom. Cook until top appears dry; turn and cook 15-20 seconds longer. Remove to plate; keep warm. Repeat with remaining batter, coating with additional nonstick cooking spray as needed.
Spread each crepe with about 2 teaspoons spreadable fruit. Top with about 3 tablespoons strawberries. Roll up. Sprinkle with confectioners' sugar.


Crepes with Spinach, Bacon and Mushroom Filling

INGREDIENTS (Nutrition)
1 recipe Basic Crepes

6 slices bacon
1 tablespoon unsalted butter
1/2 pound fresh mushrooms, sliced

3 tablespoons unsalted butter
1/4 cup all-purpose flour
1 cup milk
1 (10 ounce) package frozen chopped spinach, thawed and drained
1 tablespoon chopped fresh parsley
2 tablespoons grated Parmesan cheese
salt and pepper to taste

2/3 cup chicken broth
2 eggs
1/2 cup lemon juice
salt and pepper to taste
Add to Recipe Box
My folders:




DIRECTIONS
Prepare Basic Crepes recipe according to recipe directions. Separate with wax paper and keep warm until ready to serve.
Place bacon in a large, deep skillet. Cook over medium-high heat until evenly brown. Drain, crumble and set aside. Reserve about 1 tablespoon drippings, add 1 tablespoon butter, and saute mushrooms.
In a separate saucepan, melt 3 tablespoons butter over medium heat. Whisk in 1/4 cup flour, stirring constantly, until a smooth paste is formed. Gradually stir in 1 cup milk, stirring constantly until a smooth thick gravy is formed. Add bacon, mushrooms, spinach, parsley, Parmesan cheese, salt and pepper. Let cook until somewhat thick, about 10 minutes.
In saucepan bring broth to a boil. In a small bowl, whisk together eggs and lemon juice. Temper eggs and broth together whisking constantly so as to cook, but not to scramble the eggs. (Cooking eggs to 170 degrees F). Again, salt and pepper to taste.
Fill each crepe with spinach and meat filling, roll up, and top with warm egg sauce.
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars

Sky is the limit!
Ума палата
Уже с Приветом
Posts: 340
Joined: 24 Jan 2008 13:05
Location: NJ

Post by Ума палата »

Блинчики с Nutella - это уже классика.
А я недавно в ресторане видела в меню блинчики со сгущенкой! Прямо, как из детства...
User avatar
akiki
Новичок
Posts: 40
Joined: 29 Dec 2006 21:20
Location: Нью-Йорк- Нью-Хэмпшир

Re: Чем начинить блины?

Post by akiki »

У меня в семье очень уважают блины с начинкой из жареной капусты (можно добавить рубленое яйцо) как для обычного пирога с капустой. А еще с тертым яблочком (особенно с кисленьким) и еще с вишней. Подружка обожает блинчики с сыром фета и зеленью, но это уже на любителя.
User avatar
Mariposa
Уже с Приветом
Posts: 1709
Joined: 13 Mar 2005 02:06
Location: Сиетл

Re: Чем начинить блины?

Post by Mariposa »

вчера сделала тонкие блинчики с начинкой (жареный лук, шампиньены, лисички, вареное мяско и копченая индюшка).
А еще мне нравятся блинчики с начинкой из творога. На сколько я помню нужно творог, одно свежее яйцо, соль (можно добавить рубленую зелень)
Если чешется левая рука - к деньгам, если нос - к выпивке, если и то и другое - к выпивке на халяву

Return to “Кулинария”