Блины могут быть и дрожжевыми и нет. Они могут быть и толстыми и тонкими, большими и маленькими, пресными и сдобными; их можно намазывать, обмакивать, а можно вообще делать с припеком (когда что-то "впекается" в блин. Блинчики часто понимают как и Вы - не дрожжевые, тонкие, в них что-то заворачибвают. Это во многом так, но и не так. Блинчики - это тоже блины. Само название больше относится к блюду, чем к разновидности "лепешки" из теста. Оладьи - это тоже разновидность блинов.
Мне кажется, что к пресному правильно подобранный антоним - дрожжевой, а к сдобному - скоромный.
Я люблю блины/блинчики (как это по вашеи классиfикации) с мясом/жареным луком и морковкои. Очень легкие получаются. И тесто легкое -- я ни дрожжи, ни сахар , ни масло в тесто не кладу. Начинка: 1:1 мясо (фарш индюшки или говядини к жаренному луку с тушенои морковкои) . В начинку еше могу совсем немного - 1 ложку на всю начинку -- сметаны положить.
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars
"Can you say yum!!! I had these at a French breakfast restaurant, this recipe is the closest I can get it. Its so quick and easy but looks and taste like a gourmet breakfast! You can use any fruit you would like - strawberries, kiwi, pineapple are all great too !"
DIRECTIONS
Spread 1/4 cup of chocolate hazelnut spread onto each crepe. Arrange 1 sliced banana down the center of each one. Roll up, and place in a warm skillet over medium heat. Let them warm up for about 90 seconds. Transfer to plates, and serve topped with whipped cream.
Strawberry Crepe Roll-Ups
INGREDIENTS
1 1/4 cups fat-free milk
3/4 cup egg substitute
3/4 teaspoon vanilla extract
1 cup all-purpose flour
1 teaspoon sugar
1/4 teaspoon salt
2/3 cup strawberry spreadable fruit
3 cups chopped fresh strawberries
2 teaspoons confectioners' sugar
Add to Recipe Box
My folders:
Add to Shopping List
Add a Personal Note
DIRECTIONS
In a mixing bowl, combine the milk, egg substitute and vanilla. Combine the flour, sugar and salt; add to milk mixture and mix well. Cover and refrigerate for 1 hour.
Coat a 7- or 8-in. nonstick skillet with nonstick cooking spray. Heat skillet over medium heat. Pour about 2 tablespoons batter into the center of skillet. Lift and tilt pan to evenly coat bottom. Cook until top appears dry; turn and cook 15-20 seconds longer. Remove to plate; keep warm. Repeat with remaining batter, coating with additional nonstick cooking spray as needed.
Spread each crepe with about 2 teaspoons spreadable fruit. Top with about 3 tablespoons strawberries. Roll up. Sprinkle with confectioners' sugar.
3 tablespoons unsalted butter
1/4 cup all-purpose flour
1 cup milk
1 (10 ounce) package frozen chopped spinach, thawed and drained
1 tablespoon chopped fresh parsley
2 tablespoons grated Parmesan cheese
salt and pepper to taste
2/3 cup chicken broth
2 eggs
1/2 cup lemon juice
salt and pepper to taste
Add to Recipe Box
My folders:
DIRECTIONS
Prepare Basic Crepes recipe according to recipe directions. Separate with wax paper and keep warm until ready to serve.
Place bacon in a large, deep skillet. Cook over medium-high heat until evenly brown. Drain, crumble and set aside. Reserve about 1 tablespoon drippings, add 1 tablespoon butter, and saute mushrooms.
In a separate saucepan, melt 3 tablespoons butter over medium heat. Whisk in 1/4 cup flour, stirring constantly, until a smooth paste is formed. Gradually stir in 1 cup milk, stirring constantly until a smooth thick gravy is formed. Add bacon, mushrooms, spinach, parsley, Parmesan cheese, salt and pepper. Let cook until somewhat thick, about 10 minutes.
In saucepan bring broth to a boil. In a small bowl, whisk together eggs and lemon juice. Temper eggs and broth together whisking constantly so as to cook, but not to scramble the eggs. (Cooking eggs to 170 degrees F). Again, salt and pepper to taste.
Fill each crepe with spinach and meat filling, roll up, and top with warm egg sauce.
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars
У меня в семье очень уважают блины с начинкой из жареной капусты (можно добавить рубленое яйцо) как для обычного пирога с капустой. А еще с тертым яблочком (особенно с кисленьким) и еще с вишней. Подружка обожает блинчики с сыром фета и зеленью, но это уже на любителя.
вчера сделала тонкие блинчики с начинкой (жареный лук, шампиньены, лисички, вареное мяско и копченая индюшка). А еще мне нравятся блинчики с начинкой из творога. На сколько я помню нужно творог, одно свежее яйцо, соль (можно добавить рубленую зелень)
Если чешется левая рука - к деньгам, если нос - к выпивке, если и то и другое - к выпивке на халяву