DDT wrote:
Вы понимаете что значит натуральный продуkт, если вырасытли кормя чем-то натуральным еше даже не значит, что ето органиk не получит сертификацию, надо что чем кормили тоже было 100% сертифицированным органик. Вы знаете сколько ето стоит ? Два aпельсина , один органиk, другой нет. Вы рассказываете, что рейтинг реитингом, а даверия у Азиатского маркета болше , чем у WF со всему сертификациями ? Ето даже не смешно.
Поставщики у всех одинаковые (как уже указали), они же не в собственном пруду рыбу вылавливают. Ну возможно это какой-то специальный лосось, которого кормят умершими органическими собратьями (моют органическим шампунем и надевают органические носки)... Я не говорю про больше доверия азиатскому супермаркету, а сомневаюсь с какой стати у WF его будет больше. Маркетинга и мозгопромыва точно больше. "Whole" вообще ни разу не означает "органик", а от whole они последние годы избавляются замещая какими-то "сертификатами". Поэтому туда больше не хожу.
Кстати, интересно, что органическая рыба это одно большое противоречие, потому что параллели с сельским хоз-вом как раз нет. И диковыловленную экологичную рыбу невозможно сертифицировать и продавать как органик, потому что нельзя контролировать что она ела. Если она так названа, то точно обман.
http://www.nytimes.com/2006/11/28/busin ... d=all&_r=0
Food marketers can use terms like “natural” and “free range” with some wiggle room, but only the Agriculture Department can sanction the “organic” label.
To the dismay of some fishermen — including many in the Alaskan salmon industry — this means that wild fish, whose living conditions are not controlled, are not likely to make the grade. And that has led to a lot of bafflement, since wild fish tend to swim in pristine waters and are favored by fish lovers.
...
But a proposed guideline at the Agriculture Department for calling certain farmed fish “organic” is controversial on all sides. Environmentalists argue that many farm-raised fish live in cramped nets in conditions that can pollute the water, and that calling them organic is a perversion of the label.
(даже то что статья старая, все равно воз и ныне там)
http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/1 ... for-debate
For more than 10 years, the issue has been on the agenda of the U.S. Department of Agriculture's National Organic Program. But a planned meeting to discuss the matter in October was canceled by the federal government shutdown
...
Among the groups closely eyeing the proceedings are environmentalists, who say fish farms shouldn't quality for an organic label if they rely heavily on feed that can't be verified as organic. And they cite other problems on fish farms, including pollution and disease, that make them less sustainable than the typical organic farm.
...
Farmed salmon are typically fed fishmeal, a ground-up paste of anchovies, menhaden and other wild-caught species, some of which come from stocks that are rapidly declining. Under existing organic laws in the U.S., there is no way to certify these wild fish as organic.