Луковые/чесночные стрелки
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3039
- Joined: 23 Nov 2006 00:15
Луковые/чесночные стрелки
Имеются в виду нераскрывшиеся соцветия посевного лука или чеснока. Достались по распеределению урожая с фермы. Что из них вкусного приготовить?
Have a Nice Day
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3365
- Joined: 13 Oct 2007 18:21
Re: Луковые/чесночные стрелки
Я в салат добавляю, можно к мясу.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 486
- Joined: 22 Aug 2005 16:14
Re: Луковые/чесночные стрелки
Называются garlic scapes. Очень хорошо идут в:
- Песто. Можно использовать в качестве намазки на хлеб, соуса к пасте, заправки для супов. Если заморозить, то долго сохраняет свежий вкус.
- Гриль. Сбрызнуть растительным маслом и по минуте на каждой стороне. Отлично сочетаются со стейком.
- Любые рецепты без термообработки, где используется мелко порезанный чеснок или лук (например, tuna wraps, фаршированные помидоры, hummus, заправки к салатам).
- Песто. Можно использовать в качестве намазки на хлеб, соуса к пасте, заправки для супов. Если заморозить, то долго сохраняет свежий вкус.
- Гриль. Сбрызнуть растительным маслом и по минуте на каждой стороне. Отлично сочетаются со стейком.
- Любые рецепты без термообработки, где используется мелко порезанный чеснок или лук (например, tuna wraps, фаршированные помидоры, hummus, заправки к салатам).
That which does not kill us, makes us stranger
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1880
- Joined: 17 Jan 2004 04:39
Re: Луковые/чесночные стрелки
как -то угостили дунганскими мантами, начинка была мясо с этими листиками чеснока ( называется джусай).
ВКУУУУСНО!!!
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 1%82%D1%8B
ВКУУУУСНО!!!
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 1%82%D1%8B
"Будь собой. Прочие роли уже заняты." (Оскар Уайльд)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 965
- Joined: 25 Mar 2008 07:52
Re: Луковые/чесночные стрелки
Моя бабушка мариновала чесночные стрелки. По вкусу было как черемша- вкУУсно
-
- Новичок
- Posts: 29
- Joined: 06 Jun 2002 15:32
- Location: Northvale, NJ
Re: Луковые/чесночные стрелки
Получилось вкусно! Только я делала не в блендере, а с помошью chopper.
Garlic Scape Pesto
Adapted from A Mighty Appetite blog by Kim O’Donnell, published online by The Washington Post
For ½ pound short pasta such as penne, add about 2 tablespoons of pesto to cooked pasta and stir until pasta is well coated.
1 cup garlic scapes (about 8 or 9 scapes), top flowery part removed, cut into ¼-inch slices
1/3 cup walnuts
¾ cup extra-virgin olive oil
¼-1/2 cup freshly grated Parmigiano Reggiano
Kosher salt and freshly ground black pepper to taste
Optional: To bring out the flavor of the walnuts, gently toast them over medium-low heat in a skillet until fragrant. Remove from the skillet immediately. Let cool before processing.
Place scapes and walnuts in the bowl of a food processor and pulse until well combined and somewhat smooth. Slowly drizzle in oil and process until blended. With a rubber spatula, scoop pesto out of bowl and into a mixing bowl. Add parmigiano to taste; add salt and pepper to taste.
Store in an air-tight container in the refrigerator for one week. Or freeze in a thin layer in a sealed freezer bag. Break off a portion of the frozen pesto to use as needed—to flavor pastas or soups or spread on a sandwich.
Garlic Scape Pesto
Adapted from A Mighty Appetite blog by Kim O’Donnell, published online by The Washington Post
For ½ pound short pasta such as penne, add about 2 tablespoons of pesto to cooked pasta and stir until pasta is well coated.
1 cup garlic scapes (about 8 or 9 scapes), top flowery part removed, cut into ¼-inch slices
1/3 cup walnuts
¾ cup extra-virgin olive oil
¼-1/2 cup freshly grated Parmigiano Reggiano
Kosher salt and freshly ground black pepper to taste
Optional: To bring out the flavor of the walnuts, gently toast them over medium-low heat in a skillet until fragrant. Remove from the skillet immediately. Let cool before processing.
Place scapes and walnuts in the bowl of a food processor and pulse until well combined and somewhat smooth. Slowly drizzle in oil and process until blended. With a rubber spatula, scoop pesto out of bowl and into a mixing bowl. Add parmigiano to taste; add salt and pepper to taste.
Store in an air-tight container in the refrigerator for one week. Or freeze in a thin layer in a sealed freezer bag. Break off a portion of the frozen pesto to use as needed—to flavor pastas or soups or spread on a sandwich.