Луковые/чесночные стрелки

Все, что вкусно.
User avatar
mmurzilka
Уже с Приветом
Posts: 3039
Joined: 23 Nov 2006 00:15

Луковые/чесночные стрелки

Post by mmurzilka »

Имеются в виду нераскрывшиеся соцветия посевного лука или чеснока. Достались по распеределению урожая с фермы. Что из них вкусного приготовить?
Have a Nice Day
Mountain Air
Уже с Приветом
Posts: 3365
Joined: 13 Oct 2007 18:21

Re: Луковые/чесночные стрелки

Post by Mountain Air »

Я в салат добавляю, можно к мясу.
User avatar
Tachikoma
Уже с Приветом
Posts: 486
Joined: 22 Aug 2005 16:14

Re: Луковые/чесночные стрелки

Post by Tachikoma »

Называются garlic scapes. Очень хорошо идут в:

- Песто. Можно использовать в качестве намазки на хлеб, соуса к пасте, заправки для супов. Если заморозить, то долго сохраняет свежий вкус.

- Гриль. Сбрызнуть растительным маслом и по минуте на каждой стороне. Отлично сочетаются со стейком.

- Любые рецепты без термообработки, где используется мелко порезанный чеснок или лук (например, tuna wraps, фаршированные помидоры, hummus, заправки к салатам).
That which does not kill us, makes us stranger
User avatar
BlueOrchid
Уже с Приветом
Posts: 1880
Joined: 17 Jan 2004 04:39

Re: Луковые/чесночные стрелки

Post by BlueOrchid »

как -то угостили дунганскими мантами, начинка была мясо с этими листиками чеснока ( называется джусай).
ВКУУУУСНО!!!
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 1%82%D1%8B
"Будь собой. Прочие роли уже заняты." (Оскар Уайльд)
Фюрок
Уже с Приветом
Posts: 965
Joined: 25 Mar 2008 07:52

Re: Луковые/чесночные стрелки

Post by Фюрок »

Моя бабушка мариновала чесночные стрелки. По вкусу было как черемша- вкУУсно
Natik2000
Новичок
Posts: 29
Joined: 06 Jun 2002 15:32
Location: Northvale, NJ

Re: Луковые/чесночные стрелки

Post by Natik2000 »

Получилось вкусно! Только я делала не в блендере, а с помошью chopper.

Garlic Scape Pesto

Adapted from A Mighty Appetite blog by Kim O’Donnell, published online by The Washington Post

For ½ pound short pasta such as penne, add about 2 tablespoons of pesto to cooked pasta and stir until pasta is well coated.
1 cup garlic scapes (about 8 or 9 scapes), top flowery part removed, cut into ¼-inch slices
1/3 cup walnuts
¾ cup extra-virgin olive oil
¼-1/2 cup freshly grated Parmigiano Reggiano
Kosher salt and freshly ground black pepper to taste

Optional: To bring out the flavor of the walnuts, gently toast them over medium-low heat in a skillet until fragrant. Remove from the skillet immediately. Let cool before processing.
Place scapes and walnuts in the bowl of a food processor and pulse until well combined and somewhat smooth. Slowly drizzle in oil and process until blended. With a rubber spatula, scoop pesto out of bowl and into a mixing bowl. Add parmigiano to taste; add salt and pepper to taste.
Store in an air-tight container in the refrigerator for one week. Or freeze in a thin layer in a sealed freezer bag. Break off a portion of the frozen pesto to use as needed—to flavor pastas or soups or spread on a sandwich.

Return to “Кулинария”