Сегодня опробовала новое блюдо...
Chicken-Apricot Tagine with Cinnamon
1 large red onion, halved, thinly sliced (3 cups)
1 lb. boneless skinless chicken thighs, halved
8 dried apricots, halved
8 pitted dried plums
1/4 cup pitted oil-cured ripe olives
2 1/2 cups lower-sodium chicken broth
2 teaspoons ground cumin
1 teaspoon ground coriander
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon coarse salt
1/4 teaspoon pepper
1. Heat oven to 400°F. Scatter onion over bottom of large ovenproof pot. Arrange chicken over onion; top with apricots, plums and olives.
2. Whisk all remaining ingredients in large measuring cup; pour over chicken.
3. Bake, covered, 1 hour or until chicken is no longer pink in center, stirring once
Курицы у меня было больше (почти 2 b)
Соуса получается много, думаю, что можно уменьшить количество жидкости.
Рекомендую использовать действительно глубокую посудину, иначе соус выплескиватся..
У меня дома не было кориандра, подумала-подумала, и положила немножко кардамона
И не очень понравились оливки
Но я их вообще не люблю, пришлось их выгребать в тарелку мужу
Взято отсюда:
http://cookingclub.com/Projects/Project ... cot+tagine
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...