pretzels
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
-
- Уже с Приветом
- Posts: 22934
- Joined: 30 Aug 2003 15:48
Katyusha2 wrote:Не знаю. Рецепт <bagels> у меня есть. Все никак не соберусь сделать.. а вот претцелс не встречала..
хочется предзелс...
вот нагуглила чегото, вроде бы ничего рецептик- надо испробовать.
http://www.kitchenproject.com/german/so ... cipes1.htm
Хотелось бы конечо УЖЕ кем- нибудь испробованый рецептик
Не говорите мне что делать, и я не буду говорить куда вам идти.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2431
- Joined: 09 May 2003 03:48
Мы делали вот так по нижеприведенному рецепту. Обратить внимание на следующие секреты:
1. Мука смесь обычной и bread flour.
2. Раскатывать как можно тоньше (может милиметров 7-8 )
3. Замочка в содовом растворе и дать постоять минут 15.
4. После печки окунуть целиком в расплавленное сливочное масло или хотя бы обильно намазать
Последний совет считаю самым главным. Всякие яйца для блеску -
Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
1 1/2 cups warm water
1 1/8 teaspoons active dry yeast
2 tablespoons brown sugar
1 1/8 teaspoons salt
1 cup bread flour
3 cups flour
2 cups warm water
2 tablespoons baking soda
coarse salt -- to taste
4 tablespoons butter -- melted
Sprinkle yeast in warm water in mixing bowl. Stir to dissolve. Add sugar,
salt and stir to dissolve. Add flour and knead dough until smooth and
elastic. Let rise at least 1/2 hour. While dough is rising, prepare a
baking soda water bath with the 2 cups warm water and 2 tablespoons baking
soda. Be certain to stir often. After dough has risen, pinch off bits of
dough and roll into a long rope* (about 1/2" or less thick) and shape. Dip
pretzel in soda solution and place on greased baking sheet. Allow pretzels
to rise again. Bake in 450 degree oven for about 10 minutes or until
golden. Brush with melted butter.
1. Мука смесь обычной и bread flour.
2. Раскатывать как можно тоньше (может милиметров 7-8 )
3. Замочка в содовом растворе и дать постоять минут 15.
4. После печки окунуть целиком в расплавленное сливочное масло или хотя бы обильно намазать
Последний совет считаю самым главным. Всякие яйца для блеску -
Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
1 1/2 cups warm water
1 1/8 teaspoons active dry yeast
2 tablespoons brown sugar
1 1/8 teaspoons salt
1 cup bread flour
3 cups flour
2 cups warm water
2 tablespoons baking soda
coarse salt -- to taste
4 tablespoons butter -- melted
Sprinkle yeast in warm water in mixing bowl. Stir to dissolve. Add sugar,
salt and stir to dissolve. Add flour and knead dough until smooth and
elastic. Let rise at least 1/2 hour. While dough is rising, prepare a
baking soda water bath with the 2 cups warm water and 2 tablespoons baking
soda. Be certain to stir often. After dough has risen, pinch off bits of
dough and roll into a long rope* (about 1/2" or less thick) and shape. Dip
pretzel in soda solution and place on greased baking sheet. Allow pretzels
to rise again. Bake in 450 degree oven for about 10 minutes or until
golden. Brush with melted butter.
I manually type "Sent from my iPhone" in every e-mail