Кто-нибудь умеет готовить мексиканские tamales?
Сегодня на работу принесли -- это было что-то! Такая вкуснота! Я и раньше их пробовала, но эти были слегка остренькие с chicken.
Делитесь рецептами, плиз!
Хаачу Тамали!
-
- Ник удален за непорядочный бизнес
- Posts: 114
- Joined: 21 Jan 2005 04:08
- Location: USA
Маш, а почему бы вам не спросить, того кто принёс?
Ну, а пока.... вот, что нашла на одном из наилюбимых вебсайтов http://search.allrecipes.com/recipe/qui ... mit=GO&q1=
Там, кстати, и рейтинг каждого блюда есть, и отзывы можно почитать.
Ну, а пока.... вот, что нашла на одном из наилюбимых вебсайтов http://search.allrecipes.com/recipe/qui ... mit=GO&q1=
Там, кстати, и рейтинг каждого блюда есть, и отзывы можно почитать.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
-
- Уже с Приветом
- Posts: 173
- Joined: 04 Oct 2003 00:23
- Location: SLC
Спасио за ссылку!
В офис принесла одна мексиканская девушка для нашей сотрудницы. Мы теперь каждый день напоминаем этой сотруднице заказать тамалей у этой девушки при встрече. У нас уже тут фан-клуб тамалей образовался.
Я поискала и нашла несколько рецептов. Процесс немного трудоемкий. Заказать наверное проще будет.
В офис принесла одна мексиканская девушка для нашей сотрудницы. Мы теперь каждый день напоминаем этой сотруднице заказать тамалей у этой девушки при встрече. У нас уже тут фан-клуб тамалей образовался.
Я поискала и нашла несколько рецептов. Процесс немного трудоемкий. Заказать наверное проще будет.
-
- Новичок
- Posts: 71
- Joined: 25 Mar 2005 23:47
- Location: Lima-Peru, Virginia-US
Тамалес готовить совсем несложно, если пользоваться кукурузной мукой Maseca (настояшие в Лат. Америке нужно растирать кукурузные зерна в каменной ступе). А вот и рецепт:
6 cups Maseca Corn Masa Mix for Tamales
6 cups Chicken broth
1 cup corn oil
2 tsp salt
1 tsp baking powder
1 1/2 large rotisserie chicken
2 cans salsa verde or tomatillo sauce
1 bag corn husks
Soak the corn husks in warm water until soft.
Blend with an electric mixer Maseca corn masa mix for tamales, corn oil, salt, baking powder and the chicken broth to obtain a consistent mixture.
Shred the chicken and marinate in the green salsa or tomatillo sauce.
Spread masa evenly over corn husks, and spread a spoonful of marinated chicken on top of the masa.
Fold the sides of the corn husk to center over the masa so that they overlap to make along package.
Fold the empty part of the husk under so that it rest against the side of the tamale with a seam.
Place the tamales in a steamer and cook tamales for 35-40 minutes. Check every 20 minutes.The tamales are cooked when they separate easily from the corn husk.
6 cups Maseca Corn Masa Mix for Tamales
6 cups Chicken broth
1 cup corn oil
2 tsp salt
1 tsp baking powder
1 1/2 large rotisserie chicken
2 cans salsa verde or tomatillo sauce
1 bag corn husks
Soak the corn husks in warm water until soft.
Blend with an electric mixer Maseca corn masa mix for tamales, corn oil, salt, baking powder and the chicken broth to obtain a consistent mixture.
Shred the chicken and marinate in the green salsa or tomatillo sauce.
Spread masa evenly over corn husks, and spread a spoonful of marinated chicken on top of the masa.
Fold the sides of the corn husk to center over the masa so that they overlap to make along package.
Fold the empty part of the husk under so that it rest against the side of the tamale with a seam.
Place the tamales in a steamer and cook tamales for 35-40 minutes. Check every 20 minutes.The tamales are cooked when they separate easily from the corn husk.
-
- Новичок
- Posts: 71
- Joined: 25 Mar 2005 23:47
- Location: Lima-Peru, Virginia-US