Маш, а почему бы вам не спросить, того кто принёс?
Ну, а пока.... вот, что нашла на одном из наилюбимых вебсайтов http://search.allrecipes.com/recipe/qui ... mit=GO&q1= Там, кстати, и рейтинг каждого блюда есть, и отзывы можно почитать.
Да, мне тоже нравятся tamale, но не до такой степени, чтоб самой готовить. У нас в офисе у кого-то родственники, готовят их и продают, часто по праздникам, дешево и возиться не надо.
В офис принесла одна мексиканская девушка для нашей сотрудницы. Мы теперь каждый день напоминаем этой сотруднице заказать тамалей у этой девушки при встрече. У нас уже тут фан-клуб тамалей образовался.
Я поискала и нашла несколько рецептов. Процесс немного трудоемкий. Заказать наверное проще будет.
Тамалес готовить совсем несложно, если пользоваться кукурузной мукой Maseca (настояшие в Лат. Америке нужно растирать кукурузные зерна в каменной ступе). А вот и рецепт:
6 cups Maseca Corn Masa Mix for Tamales
6 cups Chicken broth
1 cup corn oil
2 tsp salt
1 tsp baking powder
1 1/2 large rotisserie chicken
2 cans salsa verde or tomatillo sauce
1 bag corn husks
Soak the corn husks in warm water until soft.
Blend with an electric mixer Maseca corn masa mix for tamales, corn oil, salt, baking powder and the chicken broth to obtain a consistent mixture.
Shred the chicken and marinate in the green salsa or tomatillo sauce.
Spread masa evenly over corn husks, and spread a spoonful of marinated chicken on top of the masa.
Fold the sides of the corn husk to center over the masa so that they overlap to make along package.
Fold the empty part of the husk under so that it rest against the side of the tamale with a seam.
Place the tamales in a steamer and cook tamales for 35-40 minutes. Check every 20 minutes.The tamales are cooked when they separate easily from the corn husk.