PARABOILED RICE. Что ето?
-
- Уже с Приветом
- Posts: 233
- Joined: 26 Jan 2003 21:33
- Location: Massachussets
PARABOILED RICE. Что ето?
Кто-нибудь знайет,что такойе PARABOILED RICE. У него вкус и запах необчний. Ето тоже что и Yellow/Brown Rice?
Don't shoot the messenger...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2638
- Joined: 17 Sep 2002 08:29
- Location: Riga, Latvia
Это рис, уже предварительно обработанный (например горячим паром) перед фасовкой. То есть, частично сваренный. Таким образом он является уже полуготовым и время его окончательной готовки уменьшается до 10-15 минут.
К сортам риса это не имеет отношения. Так может быть обработан любой сорт риса и не только риса.
К сортам риса это не имеет отношения. Так может быть обработан любой сорт риса и не только риса.
Думаю, не ошибусь, если больше ничего не скажу.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2546
- Joined: 13 Oct 2001 09:01
- Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC
Parboiled Rice - Rice subjected to a steam pressure process. It is not precooked. This process helps retain many of the vitamins found in unprocessed rice; nutrients soak into the rice kernels before the outer layers are removed; light golden or amber in color. It cooks up fluffy with separate distinct grains.
Brown Rice - Kernels of rice from which only the hull has been removed. The light brown color is caused by the presence of bran layers, which are rich in minerals and vitamins. Cooked brown rice has a slightly chewy texture and a nut-like flavor.
http://www.carolinarice.com/carolinarice/glossary.cfm
Yellow Rice - это, по-моему, не сорт риса как таковой, а обычный рис с добавлением turmeric и еще чего-то.
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford