PARABOILED RICE. Что ето?

Все, что вкусно.
User avatar
Journey
Уже с Приветом
Posts: 233
Joined: 26 Jan 2003 21:33
Location: Massachussets

PARABOILED RICE. Что ето?

Post by Journey »

Кто-нибудь знайет,что такойе PARABOILED RICE. У него вкус и запах необчний. Ето тоже что и Yellow/Brown Rice?
Don't shoot the messenger...
User avatar
Vor
Уже с Приветом
Posts: 2638
Joined: 17 Sep 2002 08:29
Location: Riga, Latvia

Post by Vor »

Это рис, уже предварительно обработанный (например горячим паром) перед фасовкой. То есть, частично сваренный. Таким образом он является уже полуготовым и время его окончательной готовки уменьшается до 10-15 минут.

К сортам риса это не имеет отношения. Так может быть обработан любой сорт риса и не только риса.
Думаю, не ошибусь, если больше ничего не скажу.
User avatar
Helen_NJ
Уже с Приветом
Posts: 2546
Joined: 13 Oct 2001 09:01
Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC

Post by Helen_NJ »

Parboiled Rice - Rice subjected to a steam pressure process. It is not precooked. This process helps retain many of the vitamins found in unprocessed rice; nutrients soak into the rice kernels before the outer layers are removed; light golden or amber in color. It cooks up fluffy with separate distinct grains.

Brown Rice - Kernels of rice from which only the hull has been removed. The light brown color is caused by the presence of bran layers, which are rich in minerals and vitamins. Cooked brown rice has a slightly chewy texture and a nut-like flavor.


http://www.carolinarice.com/carolinarice/glossary.cfm

Yellow Rice - это, по-моему, не сорт риса как таковой, а обычный рис с добавлением turmeric и еще чего-то.
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford

Return to “Кулинария”