Тыквенный пирог.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2239
- Joined: 18 Oct 2003 21:01
- Location: NY
Тыквенный пирог.
Вот, пеку сейчас, но что-то он плохо себя чувствует, почернел как-то со всех сторон. Видать жарко ему, бедняге. Ну, это мой первый в жизни тыквенный опыт. Кто вкусный умеет печь, поделитесь рецептиком!
P.S. Получилось вкусно!
P.S. Получилось вкусно!
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1560
- Joined: 20 Oct 2004 16:11
- Location: NJ
Re: Тыквенный пирог.
Ollenka wrote:Вот, пеку сейчас, но что-то он плохо себя чувствует, почернел как-то со всех сторон. Видать жарко ему, бедняге. Ну, это мой первый в жизни тыквенный опыт. Кто вкусный умеет печь, поделитесь рецептиком!
P.S. Получилось вкусно!
раз вкусно - это самое главное
Я делаю так - покупаю тесто в магазине
Вырезаю мякоть из тыквы, натираю, добавляю сахар (можно еще корицу), отжимаю - все, начинка готова Я обычно делаю длинные рулетики, а после запекания разрезаю.
PS. Только очень важно выбрать правильную тыкву. Те, что на порог на Halloween кладут - не для пирога На пирог хорошо идут такие очень некрасивые, с наростами тыквочки.. А вообще, я всегда на ферме спрашиваю, и они мне дают хорошие тыквочки
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2239
- Joined: 18 Oct 2003 21:01
- Location: NY
Re: Тыквенный пирог.
Хе-хе! А я сделала так - купила замороженный crust, тыкву в консервной банке и банку evaporated milk. Взбила с двумя яйцами, коричневым сахаром, имбирем, корицей и солью. Вку-у-усно.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1560
- Joined: 20 Oct 2004 16:11
- Location: NJ
Re: Тыквенный пирог.
Ollenka wrote:Хе-хе! А я сделала так - купила замороженный crust, тыкву в консервной банке и банку evaporated milk. Взбила с двумя яйцами, коричневым сахаром, имбирем, корицей и солью. Вку-у-усно.
аааа, ну так это американский рецепт, а я делаю, как бабушка моя делала
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2239
- Joined: 18 Oct 2003 21:01
- Location: NY
Re: Тыквенный пирог.
JerseyGirl wrote:Ollenka wrote:Хе-хе! А я сделала так - купила замороженный crust, тыкву в консервной банке и банку evaporated milk. Взбила с двумя яйцами, коричневым сахаром, имбирем, корицей и солью. Вку-у-усно.
аааа, ну так это американский рецепт, а я делаю, как бабушка моя делала
А моя бабушка никак не делала. Почему-то, никто в нашей семье тыкву не ел.
Попробую и Ваш рецепт пирога. Спасибо!
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
-
- Уже с Приветом
- Posts: 17340
- Joined: 28 Jun 2000 09:01
Katyusha2 wrote:А у нас в семье из тыквы делалась исклчительно каша, к-рую я терпеть не могла. <Pumpkin pie> впервые в Америке порпобовала. Не фанат. Но мне очень нравятся всякие варианты <pumkin bread>, как-то нашла ретсепт <pumpkin pineaplle bread> - очень вкусно.
А мне каша нравилась тыквенная (пшенная, рисовая - неправильная ),
а вот пирог ... не пошел совсем. Я впрочем и печеную кусочками тыкву не очень любила.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2546
- Joined: 13 Oct 2001 09:01
- Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2546
- Joined: 13 Oct 2001 09:01
- Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC
В каталоге Penzeys был такой вот интересный рецепт:
Apple Pumpkin Pie
Crust:
Makes one 9 inch crust
1⁄2 Cup butter or shortening
1 Cup all-purpose flour
1⁄2 tsp. CREAM OF TARTAR
1⁄2 tsp. salt
1⁄4 Cup milk
Filling:
1⁄3 Cup brown sugar, firmly packed
1 TB. arrowroot starch
1 tsp. cinnamon, divided
1⁄2 tsp. salt, divided
1 tsp. vanilla extract
1⁄3 Cup water
2 TB. butter
3 Cups Granny Smith or McIntosh apples, peeled and sliced about 1/8 inch thick (about 3 apples)
3⁄4 Cup canned solid packed pumpkin [примерно половина банки]
3⁄4 Cup evaporated milk
1⁄3 Cup sugar
1 egg, beaten
Preheat oven to 375°. To prepare the crust, cut the butter into small pieces; it doesn’t have to be cold, but it should not be warm to the point of melting. Add the flour, cream of tartar, and salt, beat or mix by hand to combine. Add the milk in a thin stream, mixing until thoroughly blended. Sprinkle a wooden board or counter top with fl our, place the dough on the board, and sprinkle the top of the dough with flour. Using short strokes with a rolling pin, roll it from the center to the edges until it is 1⁄8 to 1⁄4 inch thick.
You will want to turn the dough over and re-dust with flour halfway through. Roll until the crust is about an inch larger than your 9 inch pie pan when inverted. Fold the crust in half and in half again so that it looks like a triangle. Place it in the ungreased pie pan with the point in the center. Unfold the crust and ease it into the pan. Roll the edges of the overhanging crust under so that you have a nice rim around the pie plate. Set aside.
In a roomy skillet, combine the brown sugar, arrowroot starch, 1⁄2 tsp. cinnamon, and 1⁄4 tsp. salt. Add the vanilla, water and butter and bring to a boil, stirring constantly. The mixture will thicken, creating a caramel sauce. Add the apples and continue cooking over medium heat for 4-5 minutes, stirring constantly. Pour the mixture into the unbaked pie crust and set aside.
In a mixing bowl, whisk together the pumpkin, evaporated milk, sugar, egg, 1⁄2 tsp. cinnamon, and 1⁄4 tsp. salt. Pour over the apple layer. Bake at 375° for 50 minutes, or until a knife comes out clean. Check the crust occasionally; if it looks too brown, cover the edges with foil.
Cool completely before cutting. This pie should be refrigerated.
* * *
Crust я взяла готовую, так что делала только начинку. Мне pumpkin pie не нравится, но тут в смеси с яблоками получилось очень даже недурно.
Пирог через 55 минут все еще выглядел неготовым, но оказалось, что по мере охлаждения он застывал и уседал. Так что подавать надо действительно совершенно остывшим.
На мой взгляд тыквенной начинки было чуууууточку многовато. В следующий раз я бы сделала начинку как по рецету, но не использовала бы ее полностью.
Apple Pumpkin Pie
Crust:
Makes one 9 inch crust
1⁄2 Cup butter or shortening
1 Cup all-purpose flour
1⁄2 tsp. CREAM OF TARTAR
1⁄2 tsp. salt
1⁄4 Cup milk
Filling:
1⁄3 Cup brown sugar, firmly packed
1 TB. arrowroot starch
1 tsp. cinnamon, divided
1⁄2 tsp. salt, divided
1 tsp. vanilla extract
1⁄3 Cup water
2 TB. butter
3 Cups Granny Smith or McIntosh apples, peeled and sliced about 1/8 inch thick (about 3 apples)
3⁄4 Cup canned solid packed pumpkin [примерно половина банки]
3⁄4 Cup evaporated milk
1⁄3 Cup sugar
1 egg, beaten
Preheat oven to 375°. To prepare the crust, cut the butter into small pieces; it doesn’t have to be cold, but it should not be warm to the point of melting. Add the flour, cream of tartar, and salt, beat or mix by hand to combine. Add the milk in a thin stream, mixing until thoroughly blended. Sprinkle a wooden board or counter top with fl our, place the dough on the board, and sprinkle the top of the dough with flour. Using short strokes with a rolling pin, roll it from the center to the edges until it is 1⁄8 to 1⁄4 inch thick.
You will want to turn the dough over and re-dust with flour halfway through. Roll until the crust is about an inch larger than your 9 inch pie pan when inverted. Fold the crust in half and in half again so that it looks like a triangle. Place it in the ungreased pie pan with the point in the center. Unfold the crust and ease it into the pan. Roll the edges of the overhanging crust under so that you have a nice rim around the pie plate. Set aside.
In a roomy skillet, combine the brown sugar, arrowroot starch, 1⁄2 tsp. cinnamon, and 1⁄4 tsp. salt. Add the vanilla, water and butter and bring to a boil, stirring constantly. The mixture will thicken, creating a caramel sauce. Add the apples and continue cooking over medium heat for 4-5 minutes, stirring constantly. Pour the mixture into the unbaked pie crust and set aside.
In a mixing bowl, whisk together the pumpkin, evaporated milk, sugar, egg, 1⁄2 tsp. cinnamon, and 1⁄4 tsp. salt. Pour over the apple layer. Bake at 375° for 50 minutes, or until a knife comes out clean. Check the crust occasionally; if it looks too brown, cover the edges with foil.
Cool completely before cutting. This pie should be refrigerated.
* * *
Crust я взяла готовую, так что делала только начинку. Мне pumpkin pie не нравится, но тут в смеси с яблоками получилось очень даже недурно.
Пирог через 55 минут все еще выглядел неготовым, но оказалось, что по мере охлаждения он застывал и уседал. Так что подавать надо действительно совершенно остывшим.
На мой взгляд тыквенной начинки было чуууууточку многовато. В следующий раз я бы сделала начинку как по рецету, но не использовала бы ее полностью.
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
Helen_NJ wrote:Katyusha2 wrote:Как-то нашла ретсепт <pumpkin pineaplle bread> - очень вкусно.
Рецепт в студию! Что-то Гоогле ничего такого не нашел...
С удовольствием. Рецепт был из какои-то простенькои <neibourhood> газетки.
Пропорция на 2 довольно больших <loaves> (!), я иногда делаю только один.
<2 1/3 cups sugar
1/2 cup (1 stick) butter, softened
1 can (15 oz) pumpkin
1 can (8 1/4 oz) crushed pineapple in juice, undrained
4 large eggs
3 1 /2 cups all purpose flour
2 tsp baking soda
2 tsp pumpkin pie spice
1 tsp salt
powdered sugar (optional)
Heat oven to 350F. Lightly spray 2 8x4 inch loaf pans (I use glass ones) w/cooking spray. In mixer bowl beat together sugar, butter, add pumpkin, pineapple and eggs, beat well. Set aside. In medium bowl, combine flour, baking soda, pumpkin spice & salt, add to pumpkin mixture, mixing until dry ingriedients are just moistened. Divide batter into prep. pans, spread evenly.
Bake 55-65 min - check w/wooden pick (I sometimes low the temp a bit and bake 15-20 min longer, 'cause to my experience, they need more time to be fully cooked.) If brown too quickly, but not done yet - cover w/foil.>
Можно добавить орешков, если хочется, <walnuts are recommended>. В обсчем готовится довольно просто, а рез-тат очень вкусныи. Я на <Thanksgiving> уже не раз делала, в т.ч. и в оффис, проходит на ура.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2546
- Joined: 13 Oct 2001 09:01
- Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
Helen_NJ wrote:Спасибо! У меня как раз пол-банки пумпкин осталось, вот и будет на один "хлебушек". :греат:
О, ето вы хорошо, а то у меня вот осталось пол-банки и я не знаю, что делать с неи.. Как-то делала <pumpkin pancakes>, но чего-то не очень вышло ...А есче у нас в <Cold Stone Creamery> есть <pumpkin ice-cream> - вещь!!
-
- Уже с Приветом
- Posts: 257
- Joined: 03 Jul 2003 21:03
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx