Тортик на Новый Год
-
- Уже с Приветом
- Posts: 15079
- Joined: 11 Jul 2001 09:01
- Location: Баку -> Atlanta -> Баку -> пригород Атланты
Тортик на Новый Год
А набросайте пожалуйста проверенных рецептиков тортика на Новый Год. Такой чтобы не очень долго было готовить (я делала День и Ночь обычно, но возиться в этом году не охота), не большой такой, но вкусненький желательно .
"And out again, upon the unplumb'd, salt, estranging sea" (с)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1386
- Joined: 16 Nov 2003 01:44
-
- Уже с Приветом
- Posts: 15079
- Joined: 11 Jul 2001 09:01
- Location: Баку -> Atlanta -> Баку -> пригород Атланты
vize wrote:а про "день и ночь" можно подробнее? что за тортик такой?
Это когда коржи выпекаются один белого цвета, другой – темного (с какао), потом разрезаются и чередуются. Получается “полосатый” (по горизонтали) торт. Если хотите – могу выставить здесь рецепт, но по моему его на Инете легко можно найти, там ничего особенного нет.
"And out again, upon the unplumb'd, salt, estranging sea" (с)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3139
- Joined: 06 Mar 2002 10:01
- Location: USA
Инна,
Я на Рождество делала Тирамису, но рецепт простой. Хочешь пришлю. Получилось так, что все спрашивали неужеле же я делала его сама и все всё слопали за милую душу и с удовольствием. Делать очень легко, только нужно найти в Publix сыр mascarpone. Мы в трех искали Пабликсах, пока нашли.
Катя.
Я на Рождество делала Тирамису, но рецепт простой. Хочешь пришлю. Получилось так, что все спрашивали неужеле же я делала его сама и все всё слопали за милую душу и с удовольствием. Делать очень легко, только нужно найти в Publix сыр mascarpone. Мы в трех искали Пабликсах, пока нашли.
Катя.
Boria aka Катя
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1386
- Joined: 16 Nov 2003 01:44
Boria wrote:Инна,
Я на Рождество делала Тирамису, но рецепт простой. Хочешь пришлю. Получилось так, что все спрашивали неужеле же я делала его сама и все всё слопали за милую душу и с удовольствием. Делать очень легко, только нужно найти в Публих сыр масцарпоне. Мы в трех искали Пабликсах, пока нашли.
Катя.
ты давай со всеми рецептом делись, а не только с Инной
Do what you feel in your heart to be right, for you'll be criticized anyway - Eleanor Roosevelt
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3139
- Joined: 06 Mar 2002 10:01
- Location: USA
ОК. Это из журнала Woman's Day.
Tiramisu Cake
Serves 16 Active 40 min/Total 1 1/2 hour
Planning Tip: Can be competed up to one day ahead. Refrigerate covered.
1 box (18.25 oz) devil's food cake mix,
prepared as box directs, substituting coffee
for the water
1/2 cup plus 2 Tbsp freshly made
espresso or strong coffee
2 Tbsp coffee-flavored liqueur (such as Kahlua, optional)
2 tubs (8 oz) mascarpone cheese
1 cup heavy (whipping) cream
1/3 sugar
Garnish: unsweetened cocoa powder and coffee beans
1. Heat oven to 350 degrees F. Line a 13x9 -in. baking pan with foil, letting foil extend about 2 in. above pan at both ends. Coat foil with nonstick spray (I used parchment paper instead of nonstick spray BTW. I just placed it on top of foil. Worked great.)
2. Spread cake batter in prepared pan. Bake as box directs. Cool completely in pan on a wire rack. Holding foil ends, left from pan. Trim rounded top off cake with a long serrated knife until flat. Holding foil ends, left cake and return cake to pan.
3. Mix ¼ cup espresso and the liqueur in a small bowl; brush over top of cake.
4. Stir mascarpone and remaining espresso in a large bowl until blended. Beat cream and sugar in a medium bowl on high speed until soft peaks form when beaters are lifted. Fold into cheese mixture until smooth. Spread over cake, adding swirls with back of a spoon.
5. Lightly dust cake with cocoa stirred through a strainer. Cut in squares; cut squares diagonally in half. Garnish with coffee beans.
Per serving: 400 cal, 5 g pro, 32 g car, 1 g fiber, 28 g fat (14 g sat fat), 84 mg chol, 310 mg sod
Tiramisu Cake
Serves 16 Active 40 min/Total 1 1/2 hour
Planning Tip: Can be competed up to one day ahead. Refrigerate covered.
1 box (18.25 oz) devil's food cake mix,
prepared as box directs, substituting coffee
for the water
1/2 cup plus 2 Tbsp freshly made
espresso or strong coffee
2 Tbsp coffee-flavored liqueur (such as Kahlua, optional)
2 tubs (8 oz) mascarpone cheese
1 cup heavy (whipping) cream
1/3 sugar
Garnish: unsweetened cocoa powder and coffee beans
1. Heat oven to 350 degrees F. Line a 13x9 -in. baking pan with foil, letting foil extend about 2 in. above pan at both ends. Coat foil with nonstick spray (I used parchment paper instead of nonstick spray BTW. I just placed it on top of foil. Worked great.)
2. Spread cake batter in prepared pan. Bake as box directs. Cool completely in pan on a wire rack. Holding foil ends, left from pan. Trim rounded top off cake with a long serrated knife until flat. Holding foil ends, left cake and return cake to pan.
3. Mix ¼ cup espresso and the liqueur in a small bowl; brush over top of cake.
4. Stir mascarpone and remaining espresso in a large bowl until blended. Beat cream and sugar in a medium bowl on high speed until soft peaks form when beaters are lifted. Fold into cheese mixture until smooth. Spread over cake, adding swirls with back of a spoon.
5. Lightly dust cake with cocoa stirred through a strainer. Cut in squares; cut squares diagonally in half. Garnish with coffee beans.
Per serving: 400 cal, 5 g pro, 32 g car, 1 g fiber, 28 g fat (14 g sat fat), 84 mg chol, 310 mg sod
Boria aka Катя
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3139
- Joined: 06 Mar 2002 10:01
- Location: USA
Блин, печатала, печатала, когда закончила додумалась пойти и поискать Woman's Day on-line и вот результат:
http://www.womansday.com/article.asp?pl ... e_number=1
Там есть даже картинка, как он выглядит. Мне всегда это помогает, видеть к чему надо стремиться.
Дурная голова, в этом случае, рукам покоя не дает.
http://www.womansday.com/article.asp?pl ... e_number=1
Там есть даже картинка, как он выглядит. Мне всегда это помогает, видеть к чему надо стремиться.
Дурная голова, в этом случае, рукам покоя не дает.
Boria aka Катя