Чавой-то тут совсем всё тихо. Вы чё, народ, кушать перестали?
Ладно, если не возражаете вставлю рецепт для лимонника. Он правда на английском, но переводить обратно на русский просто облом. У меня заняло 2 года перевести его на английский, так что извиняюсь конечно. Ну и если кому уж так нужно на русский, то может общими усилиями востановим рецепт в оригинальном виде.
Here we go:
LIMONNIK
(Lemon cake)
I’ve decided to start translating my mom’s recipe book. This is the first attempt. Please comment on the wording and terminology I used of the recipe, if it is clear enough or not.
This is my wife’s favorite Russian style cake.
Ingredients for dough:
1. Flour - 2 cups
2. Eggs - 3
3. Honey - 1.5 tbsps
4. Sugar - 1.5 cups
5. Vanilla extract - 1 tsps
6. Baking soda - a pinch
7. Vinegar about 1 tbsp (enough to dissolve soda)
Ingredients for frosting:
1. Sour cream - 1lb (buy the brand that makes the thickest possible because if it is runny, the frosting will not stay on the cake)
2. Sugar - ¾ cup
3. Lemon - 1 big one
Directions:
Frosting: Make this first, as it needs to be ready before the cake is baked. Put lemon in a small pot and add enough water to cover lemon completely. Bring to a boil for a couple of minutes and then rinse under cold water. Mix sour cream and sugar together until sugar is dissolved. (Do not over mix) Grate the lemon rind into the mixture. Cut lemon in half and squeeze the juice into the mixture, also.
Dough: Put flour, sugar, honey and vanilla together in a separate bowl. Put a pinch of soda into a big serving or mixing spoon. Pour vinegar over soda over the bowl with the flour/sugar mix. (If necessary mix it until soda is dissolved.) Add vinegar/soda mix to the bowl. Mix everything until dough is very soft, but not pourable like cake batter. Do not overmix or the dough will become too hard. (I use a frying pan for baking. The reason I do so is because it has a handle and it is easier to flip pan over to remove the cake.) If using 10-inch pan, divide dough into 3 equal parts. If using 12 inch, divide dough into 2 equal parts. Spray the pan with Pam or other non-stick spray. Sprinkle breadcrumbs in the pan and spread evenly to prevent dough from sticking. Put dough in pan and spread flat/evenly on bottom of pan. Bake each layer at 350 degrees for about 12-15 minutes.
Spoon and spread a thin layer of frosting onto a serving dish. Take a hot layer of cake and put it on the layer of frosting. Spread the frosting on the top of that layer of cake and repeat steps for as many layers of cake you made. It is very important to do it when the layer is still hot. It takes a while for frosting to penetrate through the dough, so I leave the assembled cake seating on the counter for at least 24 + hours and than put in refrigerator for at least another 24 hours. I think it taste the best after 3 days. Garnish cake with whatever you like (i.e. raisins, sprinkles, chocolate chips, etc.).
Лимонник
-
- Удалён за неэтичное поведение
- Posts: 1860
- Joined: 08 Jan 2004 19:26
- Location: NJ, USA
Есть рецепт попроще.
250 г маргарина или масла, растопить
3/4 стак сахарного песка
2 яйца
3 стакана муки
1/4 ч.л. соды погасить уксусом.
Замесить тесто, примерно 1/4 куска теста положить в морозилку. Остальное тесто аккуратно налепить (оно песочное, а не дрожжевое, поэтому именно налепить) на противень, смазанный маслом.
Лимоны с корочкой натереть на крупной терке (или нарубить комбайном, кому как нравится), добавить сахара. Начинку слегка отжать и уложить на основе.
Кусок из морозильника натереть на крупной терке, посыпать поверх начинки. Печь в горячей духовке до румянца, разрезать горячим.
Лимон можно заменить чем угодно кисленьким, хоть клюквой, хоть курагой.
250 г маргарина или масла, растопить
3/4 стак сахарного песка
2 яйца
3 стакана муки
1/4 ч.л. соды погасить уксусом.
Замесить тесто, примерно 1/4 куска теста положить в морозилку. Остальное тесто аккуратно налепить (оно песочное, а не дрожжевое, поэтому именно налепить) на противень, смазанный маслом.
Лимоны с корочкой натереть на крупной терке (или нарубить комбайном, кому как нравится), добавить сахара. Начинку слегка отжать и уложить на основе.
Кусок из морозильника натереть на крупной терке, посыпать поверх начинки. Печь в горячей духовке до румянца, разрезать горячим.
Лимон можно заменить чем угодно кисленьким, хоть клюквой, хоть курагой.
А что это у Вас такое вкусненькое?..
-
- Уже с Приветом
- Posts: 886
- Joined: 22 Aug 2003 21:37
- Location: PA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
-
- Уже с Приветом
- Posts: 11512
- Joined: 05 Feb 2004 17:47
- Location: Moscow, Russia - Dallas, Tx
-
- Уже с Приветом
- Posts: 886
- Joined: 22 Aug 2003 21:37
- Location: PA