Kangaroo meat hops into Russian market
Another important area of opportunity is kangaroo meat. Russia is the major market for Australia’s kangaroo meat exports and demand continues to grow. The bulk of this unique meat goes to the Russian Far East, where its popularity is growing. Many meat-processing plants in the Russian Far East have developed technical conditions and recipes specifically for kangaroo meat.
http://www.austrade.gov.au/Default.aspx ... cleID=4139
http://www.ochef.com/174.htm
While kangaroo meat is a rarity in our supermarkets in Maine, it is exported all over the world. The French, Germans, Belgians, and Swiss actually consume more per capita than Australians, although there has been a marked increase in the consumption at home in the past few years. There was also a significant boost in kangaroo exports to Europe in the wake of diseases affecting cattle in Britain and on the Continent. In fact, less expensive kangaroo cuts are being used to make salami and other sausages in Russia, Romania, and Serbia. Kangaroo is also available in Japan, the Philippines, and other countries in Asia, South Africa, and, of course, the US and Canada, where it shows up almost exclusively in restaurants.
По данным Австралийского департамента торговли, в 2004 году российские предприниматели импортировали из Австралии мяса кенгуру на 14 миллионов австралийских долларов (11 миллионов долларов США).
Бизнесмены, осуществляющие закупки этого продукта, объяснили, что особым спросом мясо кенгуру пользуется среди жителей Дальнего Востока. Это мясо относительно дешево и содержит большое количество протеина. Российские предприниматели заявили о намерении значительно расширить объем закупок мяса кенгуру.
В настоящее время мясо кенгуру экспортируется в 55 стран, добавили в Австралийском департаменте торговли.
http://lenta.ru/news/2005/08/03/meet/