cottage cheese - выбросить жалко, есть не вкусно
-
- Уже с Приветом
- Posts: 293
- Joined: 05 Aug 2004 07:16
cottage cheese - выбросить жалко, есть не вкусно
Если кто-нибудь что-то готовит, используя cottage cheese, поделитесь, пожалуйста, рецептом.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1725
- Joined: 03 Sep 2002 22:03
- Location: USA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3809
- Joined: 06 Sep 2001 09:01
- Location: Urbana-Champaign, IL
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2462
- Joined: 26 Jan 2003 06:39
- Location: SFBA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 20597
- Joined: 10 Sep 2004 23:19
- Location: RU-East Coast-CA-East Coast
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
-
- Уже с Приветом
- Posts: 20597
- Joined: 10 Sep 2004 23:19
- Location: RU-East Coast-CA-East Coast
nvvosk wrote:bulochka wrote:Можно использовать в lasagna или stuffed shells вместо ricotta cheese.
Почему - вместо? Мне как раз с Cottage cheese нравится намного больше - рикотта слишком сладкая для лазаньи...
Мне тоже. Я если и делаю лазанью, то либо с cottage cheese, либо с (никому не говорите) tofu. Но все же в традиционных рецептах была рикотта.
"If you thought that science was certain - well, that is just an error on your part." Richard Feynman
-
- Уже с Приветом
- Posts: 125
- Joined: 15 Jun 1999 09:01
А я делаю оладушки к затраку вот по этому рецепту. На нашу семью из 4х человек этой порции мало поэтому увеличиваю колличество инградиентов в 1.5 раза.
SOUR CREAM COTTAGE CHEESE PANCAKES
2 eggs
1/3 c. cottage cheese
1/2 c. sifted flour
1/2 tsp. soda
1/2 tsp. salt
3/4 c. commercially soured cream
Sift flour, soda and salt together. Put the eggs in a blender. Cover and beat at low speed until thick and lemon colored. Add cottage cheese and blend well at high speed. Add sour cream and mix at low speed until thoroughly blended, about 15 seconds. Add flour mixture and run again at low speed until the flour is blended into the mixture. Let stand 10 minutes. Fry on a buttered, moderately hot griddle (я даже не змазываю свою тефлоновую сковороду)
Serve hot with butter and maple syrup. Serve with fresh blueberries or raspberries for an unusually delicious luncheon treat. Serves 6 to 8.
SOUR CREAM COTTAGE CHEESE PANCAKES
2 eggs
1/3 c. cottage cheese
1/2 c. sifted flour
1/2 tsp. soda
1/2 tsp. salt
3/4 c. commercially soured cream
Sift flour, soda and salt together. Put the eggs in a blender. Cover and beat at low speed until thick and lemon colored. Add cottage cheese and blend well at high speed. Add sour cream and mix at low speed until thoroughly blended, about 15 seconds. Add flour mixture and run again at low speed until the flour is blended into the mixture. Let stand 10 minutes. Fry on a buttered, moderately hot griddle (я даже не змазываю свою тефлоновую сковороду)
Serve hot with butter and maple syrup. Serve with fresh blueberries or raspberries for an unusually delicious luncheon treat. Serves 6 to 8.