Вы видели, она курицу не помыла.Brillo Pad wrote: А к ней я сделала такую курочку
![Shocked 8O](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/shok.gif)
Вы видели, она курицу не помыла.Brillo Pad wrote: А к ней я сделала такую курочку
А от чего её надо отмывать?Larissa wrote:Вы видели, она курицу не помыла.Brillo Pad wrote: А к ней я сделала такую курочкуПрямо из упаковки в готовку отправила.
От бактерий, которые развились на поверхности и от химии, которой эту курицу попрыскали, чтоб они развивались медленнее.Айва wrote:А от чего её надо отмывать?Larissa wrote:Вы видели, она курицу не помыла.Brillo Pad wrote: А к ней я сделала такую курочкуПрямо из упаковки в готовку отправила.
http://www.chow.com/food-news/113229/sh ... ooking-it/Not only is there no need to rinse or wash beef, pork, lamb, chicken, or veal before cooking it, says the USDA's Food Safety and Inspection Service, but cooks who do increase the risk of cross-contamination. Any bacteria lurking on meat when it comes out of the package will die during cooking. Sadly, you can't say the same for your sink, counters, utensils, or cutting board, all of which should be washed with hot, soapy water, rinsed, and then air- or paper-towel-dried after being in contact with meat.
Another reason not to rinse: Excess moisture on meat's surface thwarts the Maillard reaction, the intricate chemical process that occurs when carbohydrate molecules react with amino acids, yielding the coveted sear on that steak. The interchange between the two produces hundreds of different chemicals, explains Harold McGee in his book On Food and Cooking: "pyrroles, pyridines, pyrazines, thiophenes, thiazoles, and oxazoles," which give a brown color to the meat along with rich, complex flavors. The Maillard reaction begins at approximately 230 degrees Fahrenheit. Water, which turns to vapor at 212 degrees Fahrenheit, simply won't get hot enough to allow the Maillard reaction to occur. That means a watery piece of meat won't start browning until all the water is cooked off, but by that time your T-bone might already be well done.
So no, don't rinse meat. In fact, once you lift it out of the butcher paper or wrench it from the shrink-wrap, you should dry off any existing moisture carefully with paper towels before putting it in the pan to brown. Then throw the towels away. And wash your hands really, really well, for a full 10 seconds.
О, вот так всегда и делаю после мысли, что если там что-то, что не убивается высокой температурой, то водичкой это что-то уж точно не смоется (а раковину потом лишний раз обеззараживать придётся)...Brillo Pad wrote:So no, don't rinse meat. In fact, once you lift it out of the butcher paper or wrench it from the shrink-wrap, you should dry off any existing moisture carefully with paper towels before putting it in the pan to brown. Then throw the towels away. And wash your hands really, really well, for a full 10 seconds.
Никогда сразу всю не мою, только порционно по мере надобности. Если со стебельками зелень- в стакан с водой, как букет, и в холодильник на нижнюю полку. Если просто листья или осталась нарезанная: в маленькую стальную посудину с крышкой и тоже на нижнюю полку. Если знаю, что использую в течении 2-3х дней, прямо в магазинном пакетике во фруктовый выдвижной ящик в холодильнике, не успевает испортиться.Бирюлькина wrote:Может быть, но мне спокойней помыть![]()
Кстати, в этом же видео Rachael затронула тему хранения зелени. Она изначально моет всю принесенную из магазина зелень, сушит, оборачивает в бумажное полотенце и укладывает в полиэтиленовый кулек. Утверждает, что хранится долго таким образом. Кто как хранит? Вечная проблема.
Умом я вроде как согласна с тем, что они пишут. Но психологически все равно не готова этого не делать. Мыла, мою и всегда (вероятно всегда) буду мыть.Brillo Pad wrote:Нашла:http://www.chow.com/food-news/113229/sh ... ooking-it/Not only is there no need to rinse or wash beef, pork, lamb, chicken, or veal before cooking it, says the USDA's Food Safety and Inspection Service, but cooks who do increase the risk of cross-contamination. ...
Почему вы думаете, что токсины не смываются?bulochka wrote:Я перестала мыть мясо и птицу, после того, как услышала рекомендацию этого не делать на America's Test Kitchen и от USDA. От токсинов, кстати, ни мытьем, ни нагреванием в большинстве случаев не избавишься.
Mirandolina wrote:Хотела написать выше, да забыла.
А почему же в таком случае на мясе пишут, чтобы его тщательно мыли. Или сейчас уже перестали писать (я что-то не обращала внимание)?.