Спасибо, Likenew, попробую!Likenew wrote:ПишуKometa wrote:Напишите, пожалуйста!Likenew wrote:Напишу как дома буду и бремя будет . Рецепт взят из книги <Laurel's kitchen bread book>. Я все делаю обстоятельно , пошла в библиотеку, нарыла книг по хлебопечению, только в етой книге оказался рецепт украинского хлеба, но для ручного ижоготовления, зато в разделе по хлебопечкам я нашла етот рецепт, но заботы с ним... :паин1:Kometa wrote:Ликенеш, а рецепт своего ржаного не напишите?
< The special rye mixing technique is interesting - not your usual toss-into-machine-and-turn-it-on! Giving the wheat flour a head start, and adding the liquids after the flours are combined, makes the loaf higher, with much superior texture. Choose a cycle about 3 hours total, and, if possible, choose dark crust.
2-pound loaf
1 1/4 cup warm water
2table spoon oil
2 table spoon molasses
1 1/2 table spoon cider vinegar
2 1/2 cups whole wheat flour
1 1/1 cups whole rye flour
1 1/2 tea spoon salt
1 teaspoon caraway seeds
2 teaspoon yeast
Measure the liquids, inclu7ding oil, into a large mixing cup. Put half of the liquid mixture into machine and mix in the wheat flour (and gluten if used). It will dry. Restart machine to preheat. ( If no preheat, just let dough rest for ten min, then start machine). As machine begins to knead, mix in rye flour, salt, and seeds. It's drier yet! Slowly add remaining liquid to the forming dough, then sprinkle the yeast over it. As kneading continues, add more flour or water as required to make a slightly stiff dough.
Rye dough must not be overkneaded. Machine options program the kneading time down to 15 min. Or take the dough out of the bucket after the "extras" signal, and put it back in when "rise" starts. Or put 2 table spoon gluten into the bottom of each cup when you measure the wheat flour to make dough stronger.>
Вот сейчас делаю хлеб, тесто похоже намного жиже. Дожди прошли, кондиционер не работает, может поетому хлебушко у <Flash> не получился. Посмотрим, что у меня получится, я уехала на шахматы, пока оно тут без меня месилось
Molasses где покупаете?