Я, думала, замариновать со специями на сутки, а потом слегка обжарить, и засунуть в духовку потушить, в каком-нибудь белом соусе.
Может, кто знает , что-то интереснее???
Как приготовить кролика?
-
- Уже с Приветом
- Posts: 257
- Joined: 03 Jul 2003 21:03
Насчет "интереснее" не знаю, но по этому рецепту получается очень вкусно:
1 medium onion
a 3-pound rabbit, cut into 8 pieces
2 tablespoons vegetable oil
2 tablespoons unsalted butter
1 1/4 cups dry white wine
1 3/4 cups chicken broth (13 3/4 fluid ounces)
1/4 cup Dijon mustard
1 teaspoon cornstarch
2 tablespoons chopped fresh parsley leaves
Finely chop onion. Pat rabbit pieces dry and season with salt and pepper. In a deep large heavy skillet heat oil over moderate heat until hot but not smoking and brown rabbit pieces on all sides in 2 batches. Transfer rabbit as browned to a large bowl.
In skillet cook onion in 1 tablespoon butter over moderately low heat, stirring, until softened. Add wine and boil until liquid is reduced by about half. Return rabbit to skillet and add broth. Simmer rabbit, covered, until tender, about 40 minutes.
Transfer rabbit to cleaned large bowl and boil sauce until reduced to about 2 cups. In a small bowl whisk together 1/4 cup sauce and mustard and whisk mixture into sauce. In another small bowl stir cornstarch into 1 tablespoon cold water and whisk into sauce. Simmer sauce, whisking, 3 minutes, or until thickened. Whisk in remaining tablespoon butter, parsley, and salt and pepper to taste. Return rabbit to skillet and cook over moderately low heat, turning rabbit to coat with sauce, until heated through.
1 medium onion
a 3-pound rabbit, cut into 8 pieces
2 tablespoons vegetable oil
2 tablespoons unsalted butter
1 1/4 cups dry white wine
1 3/4 cups chicken broth (13 3/4 fluid ounces)
1/4 cup Dijon mustard
1 teaspoon cornstarch
2 tablespoons chopped fresh parsley leaves
Finely chop onion. Pat rabbit pieces dry and season with salt and pepper. In a deep large heavy skillet heat oil over moderate heat until hot but not smoking and brown rabbit pieces on all sides in 2 batches. Transfer rabbit as browned to a large bowl.
In skillet cook onion in 1 tablespoon butter over moderately low heat, stirring, until softened. Add wine and boil until liquid is reduced by about half. Return rabbit to skillet and add broth. Simmer rabbit, covered, until tender, about 40 minutes.
Transfer rabbit to cleaned large bowl and boil sauce until reduced to about 2 cups. In a small bowl whisk together 1/4 cup sauce and mustard and whisk mixture into sauce. In another small bowl stir cornstarch into 1 tablespoon cold water and whisk into sauce. Simmer sauce, whisking, 3 minutes, or until thickened. Whisk in remaining tablespoon butter, parsley, and salt and pepper to taste. Return rabbit to skillet and cook over moderately low heat, turning rabbit to coat with sauce, until heated through.
-
- Новичок
- Posts: 50
- Joined: 17 Jun 2003 04:41
очень вкусный провереный рецепт:
кролик с 40 зубчиками чеснока
кролика порезать порционно посолить поперчить, обжарить на сковороде, выложить в утятницу. Затем обжарить 2 морковки порезаные соломкой, 40 НЕОЧИЩЕННЫХ зубчиков чеснока и свежую травку: tarragon(тархун) и thyme(тимьян). Выкладываем куски кролика и овощи в глубокую посуду (утятницу), заливаем стаканом белого вина или бульоном и 2 ст. л. бренди, плотно накрываем крышкой и запекаем в духовке полтора часа. вкусно и ароматно и сочно
кролик с 40 зубчиками чеснока
кролика порезать порционно посолить поперчить, обжарить на сковороде, выложить в утятницу. Затем обжарить 2 морковки порезаные соломкой, 40 НЕОЧИЩЕННЫХ зубчиков чеснока и свежую травку: tarragon(тархун) и thyme(тимьян). Выкладываем куски кролика и овощи в глубокую посуду (утятницу), заливаем стаканом белого вина или бульоном и 2 ст. л. бренди, плотно накрываем крышкой и запекаем в духовке полтора часа. вкусно и ароматно и сочно
-
- Новичок
- Posts: 90
- Joined: 19 Aug 2003 05:14