Только что съели( (у меня рецепт из книги - нашла ссылку на эту же книгу онлайн:). :
Chicken Sauté with Sugar Snaps and Asparagus
http://www.williams-sonoma.com/recipe/c ... snaps.html
ngredients:
All-purpose flour for dredging
10 oz. chicken tenders
Coarse kosher salt and freshly ground pepper, to taste
2 Tbs. olive oil
1 bunch thin asparagus, about 1/2 lb., ends trimmed
1/2 lb. sugar snap peas, strings removed
1 cup low-sodium chicken broth
1 Tbs. minced fresh thyme, plus more for garnish
1 Tbs. minced fresh chives, plus more for garnish
2 Tbs. fresh lemon juice
Lemon zest strips for garnish (optional)
Directions:
Spread flour on a plate. Cut the chicken tenders in half crosswise. Season the chicken with salt and pepper, then dredge in the flour.
In a large nonstick fry pan over medium-high heat, warm 1 Tbs. of the olive oil. Add the chicken and sauté until just cooked through, about 5 minutes. Transfer to a plate.
Add the remaining 1 Tbs. olive oil to the pan and reduce the heat to medium. Add the asparagus and sauté for 1 minute. Add the sugar snap peas and increase the heat to medium-high. Season the vegetables with salt and pepper and sauté for 1 minute. Add the broth and bring to a boil, stirring to scrape up the browned bits from the pan bottom. Cover the pan and boil until the vegetables are almost crisp-tender, about 3 minutes.
Return the chicken to the pan. Add the 1 Tbs. thyme, the 1 Tbs. chives and the lemon juice. Simmer uncovered, stirring almost constantly, until the sauce thickens and coats the chicken, about 2 minutes. Adjust the seasonings with salt and pepper.
Divide the chicken and vegetables between 2 warmed plates, and garnish with thyme, chives and lemon zest strips. Serve immediately. Serves 2.
Quick Tips: This recipe is a basic format for a quick sauté and lends itself to endless variations, so you can use what’s on hand in your refrigerator. Tarragon or basil would make tasty substitutes for the thyme (if using tarragon, use a little less). Fresh peas are a good alternative to the sugar snap peas, and zucchini can replace the asparagus.
Мои изменения:
Вместо chicken tenders использовала бедрышки без кожи и костей - 2Lb (порезала их на кубики где-то в 4 см)
Спаржи - 2 стандартных пучка, с отрезанными концами (у меня получилось их почти уполовинить по длине). Спаржа, действительно, лучше тонкая.
Sugar Snap Peas - у меня была упаковка от Green Giant на 6 oz (170 г)
Вместо Thyme - базилик, а вместо лимонного сока - смесь Lemon-pepper.
ДО того, как налить бульон, выдавила пару зубчиков чеснока в спаржу со стручками.
Количество бульона оставила как в рецепте - для меня консистенция соуса была то, что надо, но если хотите чуть жиже - можно и увеличить пропорционально.
Курицу я обжарила в два захода.
Все остальное время соблюдала так же, как и в рецепте.
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...