![food :food:](./images/smilies/eda.gif)
![Crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)
Moderator: DoctorEugene
Мы принимали хороший вид рыбьего жира, но педиатр посмотрела сколко там всего и сказала недостаточно. Она посоветовала принимат столько сколько в Coromega пакетиках. Мы купили сами пакетики етой фирмы - принимается легко, они как кетчуп шоколадного вкуса. Ребенку 9 лет.owl wrote:Кто принимает рыбий жир? :фоод: Подскажите какие бренды и в каком количестве надо пить? Себе хочу укрепить иммунитет, а также хочу давать ребенку 2-х лет (он рыбу не ест, СОВСЕМ). Просмотрела старые топики, там старые линки уже не открываются. Помогите советом :цразы:
Мы такие принимали - на вкус хорошие. Мои даже разжевывали. Мы перешли на другие, так как недостаточно всего в них было для нас.Umka wrote:. . . еще есть такие, не знаю на вкус, но отзывы хорошие:
http://www.vitacost.com/Nordic-Naturals-Childrens-DHA
У нас все дома пьют рыбий жир. Покупаем новозеландский (salmon oil) ...owl wrote:Кто принимает рыбий жир?Подскажите какие бренды и в каком количестве надо пить? Себе хочу укрепить иммунитет, а также хочу давать ребенку 2-х лет (он рыбу не ест, СОВСЕМ). Просмотрела старые топики, там старые линки уже не открываются. Помогите советом
http://www.umm.edu/altmed/articles/doco ... 000300.htmPrecautions:
Fish oil capsules contain both DHA and EPA. Supplements containing EPA may not be recommended for infants or small children because they upset the balance between DHA and EPA during early development. Pregnant women should talk to their doctor before taking fish oil supplements.
http://www.omega3sealoil.com/Chapter5_1.htmlFish oil supplements may not be suitable for infants and small children for at least two reasons:
1) The brain has no apparent requirement for EPA. In attempting to get DHA from fish oil, too much EPA ends up being consumed.
2) EPA is known to displace arachidonic acid from cell membranes. While this may be desirable in an adult who has accumulated too much arachidonic acid over his lifetime, it is not desirable for many children. In fact, fish oil ingestion in infants has produced modest decreases in growth. Cod liver and other fish oils should be avoided as the source of omega-3 fatty acids because fish liver oil contains toxic amounts of vitamin A at higher dosages.
Most fish oils come from the by-products when fish meal is processed. Therefore, the quality of fish oils is not good. Most of the fish oil has been oxidated during the processing by heat, temperature and exposure to air. Theoretically, it may become rancid. The peroxide value is usually over 5.
Fish, is a very good source of protein. We should incorporate fish into our weekly diet rather than take the fish oil.