Толокняная каша.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 122
- Joined: 21 May 2004 05:13
- Location: St. Petersburg, Russia => Grand Rapids, MI => San Francisco, CA
Толокняная каша.
Люди привет!
А не подскажете, как называется и есть ли тут вообще толокняная каша (толокно)?
А не подскажете, как называется и есть ли тут вообще толокняная каша (толокно)?
Yevgeniy Kapustin
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Oatmeal
Искать в разделе завтраков..(Бывает, что надо варить, а бывает растворимая)
Например:
http://www.quakeroatmeal.com/Products/I ... nSugar.cfm
Искать в разделе завтраков..(Бывает, что надо варить, а бывает растворимая)
Например:
http://www.quakeroatmeal.com/Products/I ... nSugar.cfm
-
- Уже с Приветом
- Posts: 122
- Joined: 21 May 2004 05:13
- Location: St. Petersburg, Russia => Grand Rapids, MI => San Francisco, CA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 122
- Joined: 21 May 2004 05:13
- Location: St. Petersburg, Russia => Grand Rapids, MI => San Francisco, CA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
-
- Уже с Приветом
- Posts: 122
- Joined: 21 May 2004 05:13
- Location: St. Petersburg, Russia => Grand Rapids, MI => San Francisco, CA
Беру свои слова обратно, но частично . Обсолютно верно, но просто oat meal это кажется недостаточно измельчёный продукт. Толокняная каша внешне напонила манную кашу, только другого цвета и вкуса.
Короче ясно, нужно просто размельчить oat meal и тогда будет мне счастье, хотя я как-то сомневаюсь. Я тут нашёл на одном из форумов следующее:
Всё-таки, я имел в виду то, что у нас продавалось под назвнием Толокно или Толокняная каша. Я склоняюсь что oat flour немного ближе к этому. Ладно, попробую расскажу. Спасибо!
Короче ясно, нужно просто размельчить oat meal и тогда будет мне счастье, хотя я как-то сомневаюсь. Я тут нашёл на одном из форумов следующее:
Толокно- это измельченные овсяные зерна, можно купить оатс зерна,они везде есть где на россыпь крупы и измельчить в процессоре.
Толокняная каша - это старокарельское постное блюдо. Толокняную кашу не варили. В холодную кипяченую подсоленную воду замешивали толокно и добавляли растительное масло. Получалась густая кашица.
В скоромные дни толокняную кашу ели с простоквашей или творожным молоком.
Толокняная каша
В кипящую подсоленную воду замешивали толокно так, чтобы получилась жидкая кашица. Ели в горячем виде с холодным молоком, простоквашей или мятой брусникой.
Всё-таки, я имел в виду то, что у нас продавалось под назвнием Толокно или Толокняная каша. Я склоняюсь что oat flour немного ближе к этому. Ладно, попробую расскажу. Спасибо!
Yevgeniy Kapustin
-
- Уже с Приветом
- Posts: 357
- Joined: 01 May 2001 09:01
- Location: USA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
-
- Уже с Приветом
- Posts: 1247
- Joined: 05 May 2002 20:04
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2546
- Joined: 13 Oct 2001 09:01
- Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC
Kapustin wrote:Я склоняюсь что oat flour немного ближе к этому.
"Толокно" так называлось потому, что овес толкли, а не мололи.
Толоконная "мука" отличается от смолотой прежде всего лучшим вкусом, большей питательностью, поскольку в ней сохраняются все фракции зерна, в то время как в смолотой, мельничной муке первые, наиболее питательные обдирные фракции часто идут в отходы.
http://kuking.net/18_1600.htm
Oat Flour будет ближе всего к этому и лучше не искать готовую, а просто смолоть самим:
Oat Flour - You can make it yourself by grinding rolled oats in a food processor or blender.
http://www.karenskitchen.com/a/recipe_oat.htm
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford
-
- Уже с Приветом
- Posts: 357
- Joined: 01 May 2001 09:01
- Location: USA
-
- Уже с Приветом
- Posts: 24508
- Joined: 22 Dec 2002 08:07
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
TanyaM wrote:Нет, гритс ето не кукуруза , а овсянная мука грубого помола.
Таки кукуруза
Grits are a food typical of the Southern United States consisting of coarsely ground corn, traditionally by a stone mill. The results are passed through screens, with the finer part being corn meal, and the coarser being grits. Almost every community in the South had a grits mill until about a generation ago, with families bringing their own corn to be ground, and the miller retaining a portion of the corn for his fee. Grits aficionados still prefer stone ground grits, although modern milling tends to prefer faster methods.
The word "grits" comes from Old English grytta meaning a coarse meal of any kind. Yellow grits include the entire kernel, while white grits use dehulled kernels. Grits are prepared by simply boiling into a porridge; normally they are boiled until enough water evaporates to leave them semi-solid however. They are traditionally served at breakfast, but can also be used at any meal.
Hominy grits are ground from Hominy, that is to say, from corn that is first dehulled and treated through nixtamalization and then dried and coarsely ground. This contrasts with European polenta, which is made from cornmeal made by grinding kernels which have not been de-hulled.
Grits are also similar to farina, which is marketed in the United States by Kraft Foods under the trademark Cream of Wheat.
Grits can be eaten in a variety of ways:
With butter
With butter, salt and pepper
With gravy
With butter, milk, and brown sugar (more typical of the Midwest than the South)
With cheese cooked in
With cheese and eggs mixed in
With sugar
With bacon or ham
With livermush
With shrimp, popularized by Bill Neal at Crook's Corner in Chapel Hill, North Carolina
http://en.wikipedia.org/wiki/Grits
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
nvvosk wrote:TanyaM wrote:Нет, гритс ето не кукуруза , а овсянная мука грубого помола.
Таки кукуруза
Grits are a food typical of the Southern United States consisting of coarsely ground corn, traditionally by a stone mill. The results are passed through screens, with the finer part being corn meal, and the coarser being grits. Almost every community in the South had a grits mill until about a generation ago, with families bringing their own corn to be ground, and the miller retaining a portion of the corn for his fee. Grits aficionados still prefer stone ground grits, although modern milling tends to prefer faster methods.
The word "grits" comes from Old English grytta meaning a coarse meal of any kind. Yellow grits include the entire kernel, while white grits use dehulled kernels. Grits are prepared by simply boiling into a porridge; normally they are boiled until enough water evaporates to leave them semi-solid however. They are traditionally served at breakfast, but can also be used at any meal.
Hominy grits are ground from Hominy, that is to say, from corn that is first dehulled and treated through nixtamalization and then dried and coarsely ground. This contrasts with European polenta, which is made from cornmeal made by grinding kernels which have not been de-hulled.
Grits are also similar to farina, which is marketed in the United States by Kraft Foods under the trademark Cream of Wheat.
Grits can be eaten in a variety of ways:
With butter
With butter, salt and pepper
With gravy
With butter, milk, and brown sugar (more typical of the Midwest than the South)
With cheese cooked in
With cheese and eggs mixed in
With sugar
With bacon or ham
With livermush
With shrimp, popularized by Bill Neal at Crook's Corner in Chapel Hill, North Carolina
http://en.wikipedia.org/wiki/Grits
Хотя, с другои стороны, они могут словом "corn" называть любое зерно