Хочу поделиться маркой винца

Все, что вкусно.
User avatar
tunafish
Уже с Приветом
Posts: 2383
Joined: 06 Nov 2003 09:41
Location: Москва - Philadelphia - Birmingham

Хочу поделиться маркой винца

Post by tunafish »

Хочц поделиться для пробы, если есть желающие. Сижу вот смакую
Westside Red - Garnet. 2001 Paso Robles. Syrah 38% Mouverdre 42% Grenache 20%. Просто отпадный напиток. У нас продается в World market. за 14.95 сейчас обычно чуть больше 20-ки. Просто мегавино.
Я тут еще спрашивал про ширазы - нашел австралийский Paringa 2003. Очень впечатлил. Короче :beer:
User avatar
tunafish
Уже с Приветом
Posts: 2383
Joined: 06 Nov 2003 09:41
Location: Москва - Philadelphia - Birmingham

Post by tunafish »

Забыл написать - шираз у нас по 10.99 за бутылку. очень приемлемо, даже на каждый день
User avatar
Fairy
Уже с Приветом
Posts: 968
Joined: 17 Oct 2001 09:01
Location: BBC

Re: Хочу поделиться маркой винца

Post by Fairy »

tunafish wrote:Хочц поделиться для пробы, если есть желающие.

Merci 8)
Три миленькие феечки сидели на скамеечке...
User avatar
tunafish
Уже с Приветом
Posts: 2383
Joined: 06 Nov 2003 09:41
Location: Москва - Philadelphia - Birmingham

Post by tunafish »

Всегда очень рад :gen1: .
Раз пошла такая пьянка - вот еще одно. Для любителей мерло.
Chateau La Joya reserve/ 2000/ Colchagua valley, Chile
Без болды, пожалуй самое классное мерло, какое я пробовал на сегодня (я правда не большой любитель мерло) У нас сейчас 9.99 за бутылку
Babaj
Уже с Приветом
Posts: 130
Joined: 20 Sep 2004 16:56
Location: St. Louis

Post by Babaj »

Надысь получил е-маилу из местного вино-водочного. Может, и в ваших крях дают:

2003 Torbreck Woodcutters Shiraz, Barossa
$16.99/193.69 In-store only
Wine Advocate 92 pts. "The 2003 Woodcutters Shiraz is a 9,000-case cuvee of sexy juice. Powell fashions this striking cuvee from some of Barossa's younger Shiraz vineyards. It is aged 12 months in old wood foudres prior to being bottled unfined and unfiltered. While meant to be consumed early in life, it does not sacrifice any flavor intensity or power. With a deep ruby/purple color, gorgeous plum, black cherry, raspberry, and cassis-scented aromas as well as flavors, low acidity, medium to full body, good opulence, and no hard edges, it is about as sexy a Shiraz as one can buy for $20." Very Limited Availability! Also available: 2004 Woodcutters Shiraz (not yet reviewed).

2003 Descendientes de Jose Palacios Petalos del Bierzo
$15.99/182.29
Wine Advocate 92 pts. "This unfined, unfiltered offering, from steep vineyards (60-100-years old) composed primarily of schist, is 100% Mencia, a varietal indigenous to Bierzo. It is fashioned by the brilliant Spanish winemaker, Alvaro Palacios, from tiny yields of 25 hectoliters per hectare. The 2003 Petalos del Bierzo exhibits a blueberry and blackberry-scented bouquet, an intense ripeness, but plenty of finesse and elegance. (Bierzo is a cool climate appellation, so the wines did not suffer from the vintage's extreme heat.) The textured, rich, beautifully made 2003 boasts a long, persistent finish. A distinctive, singularly-styled effort that admirably displays this varietal's potential, it should drink well for a decade."

2001 Tapestry Shiraz, McLaren Vale $15.99/182.29
Wine Spectator 91 pts. "Tightly focused and beautifully balanced to show its black cherry, blackberry and smoky, vaguely tobacco note weaving through the long, generous, fine-grained finish."

2003 Bodegas Maurodos Prima $15.99/182.29
Wine Advocate 90 pts. "The mouthfilling, blockbuster 2003 Prima was fashioned by Vega Sicilia's former winemaker, Mariano Garcia, now the owner of this bodegas. This full-bodied 2003 offers a heady concoction of dark plum, black currant, and fig-like fruit, roasted meat, candied notes, and a sexy personality." Limited Availability!

2003 Beckmen Marsanne Purisma Mountain, Santa Ynez
$14.99/170.89
Wine Advocate 90 pts. "The gorgeous, medium-bodied, rich, white Hermitage-like 2003 Marsanne Purisima Mountain reveals potent honeysuckle, white currant, and licorice characteristics. It offers tremendous value at $16 a bottle." Limited Availability!

2002 Capcanes Mas Donis $11.99/136.69
Wine Advocate 90 pts. "A dense purple color gives up scents of creosote, blackberries, kirsch liqueur, new saddle leather, and meat. Complex, rich, and nearly too serious for a wine in this price range, this is a concentrated, heady 2002 to enjoy over the next 2-3 years. It is a great value!"

2003 Las Rocas de San Alejandro Garnacha $8.99/102.49
Wine Advocate 88 pts. "This is the second vintage for the ambitious project of importer Eric Solomon, who discovered these ancient high altitude Grenache vineyards (70-100 years old), and brand named his offerings Las Rocas. The 2003 Grenache has just been released, and it's another winner. Moreover at $8 a bottle, it's a steal. Aromas of sweet black cherries, raspberries, pepper, and loamy soil soar from the glass of this medium-bodied, surprisingly elegant, personality-filled red. Soft tannin and good depth suggest drinking over the next 1-3 years is warranted."

2004 Cuevas de Castilla Con Class Blanco $7.99/91.09
Wine Advocate 87 pts. "This is a custom cuvee made by importer Eric Solomon and winemaker Ricardo Sanz. It is tank-fermented and aged offering that receives abundant lees stirring, and is bottled early to preserve its freshness. The light-bodied 2004 Rueda exhibits fresh citrus notes along with hints of lemon zest, grapefruit, and melon. This pure, fresh white is ideal for drinking over the next 12-15 months. it is a blend of 80% old vine Verdejo and equal parts Sauvignon Blanc and Viura."

2004 Bodegas Tikalo Alba Liza Tinto #321968 $6.99/79.69
Wine Advocate 89 pts. "There are 10,000 cases of the 2004 Alba Liza Tinto, a blend of 65% Tempranillo and 35% Grenache. Its deep ruby/purple color is accompanied by pure, sweet notes of black cherries, licorice, and wild mountain berry fruit. This medium to full-bodied Tinto exhibits notions of pepper and spice along with fine purity, surprising glycerin, and plenty of heart, soul, and quality for its price."
Babaj
Уже с Приветом
Posts: 130
Joined: 20 Sep 2004 16:56
Location: St. Louis

Post by Babaj »

П.С. Моему лично вкусу оценки Спектатора ближе, но Паркер (Адвокат) считается типа гений и ваще крут...

Con Class сегодня пробовал. Очень по погоде (94 местных градусов в тени) вино - легкое, свежее, без дурацких прибамбасов.
User avatar
Helen_NJ
Уже с Приветом
Posts: 2546
Joined: 13 Oct 2001 09:01
Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC

Post by Helen_NJ »

Ropiteau Freres, Vin de Pays d'Oc (Pinot Noir, Burgundy)

Vintage не помню, но недавний. Очень приятное, легко пьющееся вино и food-friendly. Не дороже 15$ точно.
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford
Babaj
Уже с Приветом
Posts: 130
Joined: 20 Sep 2004 16:56
Location: St. Louis

Post by Babaj »

Вот снова пишут:

2004 PANARROZ JUMILLA....
..........intro price....$7.99
The 2004 Panarroz may be even better than the 2003, which received the same rating. Even better news is that the USA received 60,000 cases of this 42% Mourvedre, 38% Grenache, and 20% Syrah blend. An AMAZING BARGAIN, it boasts an inky/ruby/purple color as well as a big, sweet nose of scorched earth, chocolate, blackberries, and cherries, and an opulent, medium-bodied, fruit-filled personality with lovely glycerin, a savory texture, and a pure, long finish. One hundred percent tank-fermented and aged, it is a gorgeous Spanish red to drink over the next 1-2 years. Don't miss it!


2003 Panarroz был и правда оч-чарователен! Ящика - как не бывало.


RATED 90/100 ROBERT PARKER, THE WINE ADVOCATE

2002 Step Road Shiraz.....$12.99
"The outstanding 2002 Shiraz Step Road offers a deep saturated purple color in addition to notes of smoke, lard, blackberries, and currants. This South Australian fruit bomb with wonderful purity and texture offers immediate appeal." -- 90/100 Robert Parker
Babaj
Уже с Приветом
Posts: 130
Joined: 20 Sep 2004 16:56
Location: St. Louis

Post by Babaj »

А сегодня распили бутыль Монастырской избы. Какая же все-таки фигня...
User avatar
BOBAH
Уже с Приветом
Posts: 9885
Joined: 18 Apr 2000 09:01
Location: Moscow -> VA -> Boston, MA

Post by BOBAH »

Babaj wrote:А сегодня распили бутыль Монастырской избы. Какая же все-таки фигня...


Хе хе А я недавно увидел в ликерке венгерский Тракай (не уверен в правильности произношения). По воспоминаниям молодости - божественый напиток. Купил. Дорогой зараза - 25 баксов за поллитрушку. Попробовал - фигня. Совершенно не понравилось... :(
Bansai
Уже с Приветом
Posts: 7987
Joined: 07 Jan 2000 10:01

Post by Bansai »

BOBAH wrote:Хе хе А я недавно увидел в ликерке венгерский Тракай (не уверен в правильности произношения). По воспоминаниям молодости - божественый напиток. Купил. Дорогой зараза - 25 баксов за поллитрушку. Попробовал - фигня. Совершенно не понравилось... :(

Хе, со мной как-то приключилось подобная история. Купил токайское, открыли, попробовали... использовали его потом как маринад для мяса :(
Буде тобi, враже, так, як вiдьма скаже.
Babaj
Уже с Приветом
Posts: 130
Joined: 20 Sep 2004 16:56
Location: St. Louis

Post by Babaj »

Bansai wrote:Хе, со мной как-то приключилось подобная история. Купил токайское, открыли, попробовали... использовали его потом как маринад для мяса :(


Токай, вообще-то, местность довольно обширная, по венгерским понятиям. И винище там варят многие десятки заведений. Не повезло, видать, с выбором...

Писано было где-то, что в советские времена токайское практически угробили в погоне за валом. В 90-е потихоньку стали гнать меньше литров, но лучшего квакчества. Урожаи 1999 и 2000, по слухам, были очень даже ничего. Необычное вино:

http://www.epicurious.com/drinking/wine ... ry?id=8221

А мы тут в погоне за ностальгией откупорили пузырь пино гри из Мурфатлару, где румыны. И не в пример южным соседям, вино оказалось вовсе даже приятного вкуса и хорошей концентрации. И что удивительно, дало в нос, как это будет по-русски... да! букетом. Еще бы сладости убрать малость...
User avatar
SergeyM800
Уже с Приветом
Posts: 25438
Joined: 15 Dec 2003 20:42
Location: Russia -> Lynn, MA -> N.Chelmsford, MA

Re: Хочу поделиться маркой винца

Post by SergeyM800 »

tunafish wrote:Westside Red - Garnet. 2001 Paso Robles. Syrah 38% Mouverdre 42% Grenache 20%. Просто отпадный напиток.

Хоть бы внешний вид этикетки приложил, по названию не замопнишь, разве что по содержанию. А че такое "Mouverdre" ? Получается что он как раз и дает основу. Смесь шираза и гренажа в данном случае дает вину только наполнение, гринаж как бы шлифует шираз и убирает вкусовые зазубрины последнего :wink:
Я не спорю, я просто объясняю почему я прав ! (с) не мой
User avatar
tunafish
Уже с Приветом
Posts: 2383
Joined: 06 Nov 2003 09:41
Location: Москва - Philadelphia - Birmingham

Re: Хочу поделиться маркой винца

Post by tunafish »

SergeyM800 wrote:
tunafish wrote:Westside Red - Garnet. 2001 Paso Robles. Syrah 38% Mouverdre 42% Grenache 20%. Просто отпадный напиток.

Хоть бы внешний вид этикетки приложил, по названию не замопнишь, разве что по содержанию. А че такое "Mouverdre" ? Получается что он как раз и дает основу. Смесь шираза и гренажа в данном случае дает вину только наполнение, гринаж как бы шлифует шираз и убирает вкусовые зазубрины последнего :wink:

http://www.austinhopewinery.com/westsidered.htm Bottle looks identical
User avatar
SergeyM800
Уже с Приветом
Posts: 25438
Joined: 15 Dec 2003 20:42
Location: Russia -> Lynn, MA -> N.Chelmsford, MA

Post by SergeyM800 »

Класс, спасибо и запоминается легко. Если найду тут попробую.

Как написано это - "a classic Rhône-style blend", как-то (по той цене что вы указали) я ничего особенного не обнаружил в Rhône, вернее не мой стиль вина. Видимо надо внимательно изучать пропорции 3-х главных составляющих Syrah, Mouverdre, Grenache .
А какой температуры было вино когда вы пробовали ? На мой вкус, я люблю на 2-3 градуса теплее чем обычно рекомендуют.
Я не спорю, я просто объясняю почему я прав ! (с) не мой
User avatar
Мальвина
Уже с Приветом
Posts: 193
Joined: 02 Jun 2005 05:24

Post by Мальвина »

Самое вкусное что я пробовало это - Penfolds Bin 707 Cabernet Sauvignon - Австралийское. Даже на вкус напоминает черную смородину. Однако не из дешевых...
User avatar
tunafish
Уже с Приветом
Posts: 2383
Joined: 06 Nov 2003 09:41
Location: Москва - Philadelphia - Birmingham

Post by tunafish »

SergeyM800 wrote:Класс, спасибо и запоминается легко. Если найду тут попробую.

Как написано это - "a classic Rhône-style blend", как-то (по той цене что вы указали) я ничего особенного не обнаружил в Rhône, вернее не мой стиль вина. Видимо надо внимательно изучать пропорции 3-х главных составляющих Syrah, Mouverdre, Grenache .
А какой температуры было вино когда вы пробовали ? На мой вкус, я люблю на 2-3 градуса теплее чем обычно рекомендуют.

72F I like it a bit on a cool side when I drink it with no food. And the one I tried wasn't Rhone blend - it was Garnet
User avatar
SergeyM800
Уже с Приветом
Posts: 25438
Joined: 15 Dec 2003 20:42
Location: Russia -> Lynn, MA -> N.Chelmsford, MA

Post by SergeyM800 »

tunafish wrote: 72F I like it a bit on a cool side when I drink it with no food.
Чуть тепленькое 22С, вернее на грани 8)
Я тут открыл для себя, что некоторые вина, которые стояли в комнате (+/-24C)? неплохо идут если добавить пару-тройку кубиков льда прямо в бокал.
В летнее время конечно.
Я не спорю, я просто объясняю почему я прав ! (с) не мой

Return to “Кулинария”