![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Chineese noodles...Какои именно soy souce?
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3217
- Joined: 29 Jun 2003 03:01
- Location: Texas
Chineese noodles...Какои именно soy souce?
Как правильно делать их stir 'n fry noodles не знаю.Точнее не знаю какими пряностями нужно пользоваться.Купила SOY SOUCE,но в ресторане совершенно другои вкус.Помогите,please. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Девушка с образованием ишет мужчину с обрезанием ![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 26197
- Joined: 12 Jul 2002 10:35
- Location: Beijing
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8378
- Joined: 17 Oct 2001 09:01
- Location: Уездный город N
-
- Уже с Приветом
- Posts: 903
- Joined: 12 Nov 2001 10:01
- Location: USA> WA>
-
- Уже с Приветом
- Posts: 619
- Joined: 25 Apr 2004 00:51
- Location: eastern time zone
Re: Chineese noodles...Какои именно soy souce?
Papillon wrote:Как правильно делать их stir 'n fry noodles не знаю.Точнее не знаю какими пряностями нужно пользоваться.Купила SOY SOUCE,но в ресторане совершенно другои вкус.Помогите,please.
Попробыйте такую смесь: Hoisin sauce (чашка), soy sauce (1-2 стол. ложки, неплох Kikkoman Tamari), sherry (специальный for cooking, 2-3 стол. ложки), крупномолотый чёрный перец по вкусу - вливать в stir-fried овощи-мясо практически по готовности последних, дать минуту-другую соусу напитаться мясо-овощным соком (и наоборот) и, в последнюю очередь, кладите в wok уже готовые и отжатые noodles, перемешайте еще разок и снимайте с огня. Пусть настоится несколько минут - тогда подавайте.
"What we've got here is a failure to communicate. Some men you just can't reach..."
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8378
- Joined: 17 Oct 2001 09:01
- Location: Уездный город N
pretty_woman wrote:OtecFedor wrote:Хотите как в ресторане, не жалейте MSG.
A это что?
MSG (monosodium glutamate) is a flavor enhancer derived from beet sugar. MSG is found in some prepared foods and is widely used in restaurants. In some people it causes a reaction known as "Chinese restaurant syndrome," consisting of tightness in the chest, a burning feeling in the neck and forearms, and a headache. This syndrome usually ceases without the need for medical attention.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3217
- Joined: 29 Jun 2003 03:01
- Location: Texas
Re: Chineese noodles...Какои именно soy souce?
BTH wrote:
Попробыйте такую смесь: Hoisin sauce (чашка), soy sauce (1-2 стол. ложки, неплох Kikkoman Tamari), sherry (специальный for cooking, 2-3 стол. ложки), крупномолотый чёрный перец по вкусу - вливать в stir-fried овощи-мясо практически по готовности последних, дать минуту-другую соусу напитаться мясо-овощным соком (и наоборот) и, в последнюю очередь, кладите в wok уже готовые и отжатые noodles, перемешайте еще разок и снимайте с огня. Пусть настоится несколько минут - тогда подавайте.
Скажите пожаилуста,а где купить ети SOUCES
HOISIN SAUCE
KIKKOMAN TAMARI
CHERRY???
В Wal*Marte,Tom Tomb,Kroger or CHINA MARKETAX?
Девушка с образованием ишет мужчину с обрезанием ![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3217
- Joined: 29 Jun 2003 03:01
- Location: Texas
Re: Chineese noodles...Какои именно soy souce?
BTH wrote:
Попробыйте такую смесь: Hoisin sauce (чашка), soy sauce (1-2 стол. ложки, неплох Kikkoman Tamari), sherry (специальный for cooking, 2-3 стол. ложки), крупномолотый чёрный перец по вкусу.....
Скажите пожаилуста,а где купить ети sauces?
HOISIN SAUCE
KIKKOMAN TAMARI
CHERRY???
В Wal*Marte,Tom Tomb,Kroger or CHINA MARKETAX?
Девушка с образованием ишет мужчину с обрезанием ![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3217
- Joined: 29 Jun 2003 03:01
- Location: Texas
Кажется ето похоже на то,что мне нравится по вкусу...
Chinese Noodles in Peanut Sauce
Hakka Noodles are topped with a flavorful dressing and served with a peanut and vegetable garnish. This recipe was submitted by Hirnakshi Joshi.
Ingredients
1 lb or 500 grams Hakka (flat) noodles
2 Tbsp. dark sesame oil
DRESSING:
6 Tbsp. peanut butter
1/4 cup water
3 Tbsp. light soya sauce
6 Tbsp. dark soy sauce
6 Tbsp. sesame paste (ground sesame seeds)
1/2 cup dark sesame oil
2 Tbsp. sherry or any wine of your choice
4 tsp. white vinegar
1/4 cup honey or sugar syrup
4 medium cloves garlic, chopped fine
2 tsp. finely chopped fresh ginger
1/2 cup hot water
GARNISH: (all are optional, depending on your taste)
1 carrot, peeled, julienned
1/2 firm medium cucumber, peeled, seeded, and julienned
1/2 cup roasted peanuts, coarsely chopped
2 green onions, thinly sliced
1. Boil noodles in large pot of unsalted water over medium heat until barely tender and still firm.
2. Drain immediately and rinse with cold water until cold.
3. Drain well and toss noodles with (2 Tbsp) dark sesame oil so they don't stick together.
4. FOR DRESSING: combine all ingredients except hot water in a blender or food processor fitted with steel blade and blend until smooth.
5. Thin with hot water to consistency of whipping cream.
4. For garnish, put carrot julienne in ice water for 30 minutes .
5. Just before serving, toss noodles with sauce. Garnish with cucumber, peanuts, green onion, and carrot. Serve at room temperature.
Еше рецепты китаиских блюд с noodles можно наити здесь:(там есть Shanghai Stir-fried Noodles!!! Кажется ето 100% то,что подают в ресторанах
)
http://chinesefood.about.com/library/blnoodles.htm
Chinese Noodles in Peanut Sauce
Hakka Noodles are topped with a flavorful dressing and served with a peanut and vegetable garnish. This recipe was submitted by Hirnakshi Joshi.
Ingredients
1 lb or 500 grams Hakka (flat) noodles
2 Tbsp. dark sesame oil
DRESSING:
6 Tbsp. peanut butter
1/4 cup water
3 Tbsp. light soya sauce
6 Tbsp. dark soy sauce
6 Tbsp. sesame paste (ground sesame seeds)
1/2 cup dark sesame oil
2 Tbsp. sherry or any wine of your choice
4 tsp. white vinegar
1/4 cup honey or sugar syrup
4 medium cloves garlic, chopped fine
2 tsp. finely chopped fresh ginger
1/2 cup hot water
GARNISH: (all are optional, depending on your taste)
1 carrot, peeled, julienned
1/2 firm medium cucumber, peeled, seeded, and julienned
1/2 cup roasted peanuts, coarsely chopped
2 green onions, thinly sliced
1. Boil noodles in large pot of unsalted water over medium heat until barely tender and still firm.
2. Drain immediately and rinse with cold water until cold.
3. Drain well and toss noodles with (2 Tbsp) dark sesame oil so they don't stick together.
4. FOR DRESSING: combine all ingredients except hot water in a blender or food processor fitted with steel blade and blend until smooth.
5. Thin with hot water to consistency of whipping cream.
4. For garnish, put carrot julienne in ice water for 30 minutes .
5. Just before serving, toss noodles with sauce. Garnish with cucumber, peanuts, green onion, and carrot. Serve at room temperature.
Еше рецепты китаиских блюд с noodles можно наити здесь:(там есть Shanghai Stir-fried Noodles!!! Кажется ето 100% то,что подают в ресторанах
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
http://chinesefood.about.com/library/blnoodles.htm
Девушка с образованием ишет мужчину с обрезанием ![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
![Image](http://fool.exler.ru/sm/web.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 619
- Joined: 25 Apr 2004 00:51
- Location: eastern time zone
Re: Chineese noodles...Какои именно soy souce?
Papillon wrote:Скажите пожаилуста,а где купить ети sauces?
HOISIN SAUCE
KIKKOMAN TAMARI
CHERRY???
В Wal*Marte,Tom Tomb,Kroger or CHINA MARKETAX?
В любом большом grocery store должны быть в отделе ethnic/asian foods.
Sherry - это вино. Cooking версия его должна быть в отделе, где всякие заправки к салатам продают, уксусы ароматические и проч.
"What we've got here is a failure to communicate. Some men you just can't reach..."
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4949
- Joined: 16 Aug 2004 14:07