is public accounting right for me?

В областях, не связанных с IT
Четыблин
Новичок

is public accounting right for me?

Сообщение Четыблин »

I prefer and need change and variety. Change is motivating, stimulating, and energizing me.

Also, my preferences and motivations revolve around an adequate ability to see, retain, and recall detail and to a degree I like handling and solving routine, factual, mathematical problems.

I hate "Being stuck to a machine all day", am not motivated to participate where simple, routine, basic tasks are primary and literally may get 'system claustrophobia' if I have prolonged involvement in running, monitoring, or maintaining a system.
SEL
Уже с Приветом

Re: is public accounting right for me?

Сообщение SEL »

Четыблин писал(а):I prefer and need change and variety. Change is motivating, stimulating, and energizing me.

Also, my preferences and motivations revolve around an adequate ability to see, retain, and recall detail and to a degree I like handling and solving routine, factual, mathematical problems.

I hate "Being stuck to a machine all day", am not motivated to participate where simple, routine, basic tasks are primary and literally may get 'system claustrophobia' if I have prolonged involvement in running, monitoring, or maintaining a system.
Ага, как насчет долгих часов работы за не столь уж большкю плату по началу? А насчет math ptoblems забудьте - паблик accounting не о том. Срачала internship получите и посмотрите для вас это или нет
Четыблин
Новичок

Сообщение Четыблин »

and what in the field have you been attracted by?
Крошка Цахес
Уже с Приветом

Сообщение Крошка Цахес »

Карьера и еще раз карьера...
Вы так расписали свои желания...как будто работа - это не средство собственного обеспечения, а есть не что иное, как получение наслаждения каждый день. :lol: Я бы добавила - ready to do a lot of grunt work for the start...

Четыблин писал(а):and what in the field have you been attracted by?
Lost-Soul
Уже с Приветом

Сообщение Lost-Soul »

Accounting is very boring. You might want to reconsider... :lol:
Вита
Уже с Приветом

Сообщение Вита »

Может, вам в finance лучше податься? Там задачек побольше будет.
Четыблин
Новичок

Сообщение Четыблин »

Lost-Soul писал(а):Accounting is very boring. You might want to reconsider... :lol:

and what makes it so boring?
Четыблин
Новичок

Сообщение Четыблин »

Крошка Цахес писал(а):ready to do a lot of grunt work for the start...

I am just trying to find out what makes a successful accountant, heavy workload is not a problem
SEL
Уже с Приветом

Сообщение SEL »

Четыблин писал(а):
Крошка Цахес писал(а):ready to do a lot of grunt work for the start...

I am just trying to find out what makes a successful accountant, heavy workload is not a problem
To be a good PUBLIC Accountant you need to have people skills and to be a good salesman
Larisa322
Уже с Приветом

Сообщение Larisa322 »

SEL, а можно поподробнее? Зачем бухгалтеру такие скиллс?
Давайте жить дружно!
Nyurka
Уже с Приветом

Сообщение Nyurka »

Larisa322 писал(а):SEL, а можно поподробнее? Зачем бухгалтеру такие скиллс?

Не всякому бухгалтеру, а PUBLIC бухгалтеру. Все время общаться с людьми необходимо в этой профессии, и от того, насколько хорошие commication skills и people skills, сильно зависит, насколько гладко пройдет аудит, и как вы расспросите/расскажете клиентам об их налоговой ситуации и обрисуете планирование. Дальше с продвижением карьеры надо обязательно продавать сервисы фирмы, искать новых клиентов, красиво рассказывать, что и как мы, такая-то фирма, можем для вас сделать и чем вам это будет полезно и лучше других. Обязательно уметь говорить на публике, давать презентации - с советом директоров встречаться, учить других и тд. .Без этого больших денег в public, влияния и позиций особенно ждать не приходится, потому аналитическое мышление и любовь к цифрам важна, но на определенном этапе становятся вполне вторичными.
Larisa322
Уже с Приветом

Сообщение Larisa322 »

Спасибо,Нюрка,как всегда Вы четко и ясно пояснили :fr:
Давайте жить дружно!
Lost-Soul
Уже с Приветом

Сообщение Lost-Soul »

Четыблин писал(а):
Lost-Soul писал(а):Accounting is very boring. You might want to reconsider... :lol:

It's nature
Четыблин
Новичок

Сообщение Четыблин »

Lost-Soul писал(а):
Четыблин писал(а):

It's nature

I understand that something in its nature makes it boring, but,can you tell me what it is? Thanks.
Крошка Цахес
Уже с Приветом

Сообщение Крошка Цахес »

And what might make it fun? Professions like fashion design and movie producing are fun, but accounting is boring, by definition...Saying that it is not boring is lying to yourself and others... But if you are the type of person who can find fun in doing boring things, then accounting is right for you!

Четыблин писал(а):
Lost-Soul писал(а):
Четыблин писал(а):

It's nature

I understand that something in its nature makes it boring, but,can you tell me what it is? Thanks.
Ответить

Вернуться в «Карьера и Работа»