Можно ли есть Тюну каждый день?

Все, что вкусно.
User avatar
Нахмурка
Уже с Приветом
Posts: 2067
Joined: 13 Apr 2006 00:09
Location: Wegmans

Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by Нахмурка »

У меня на прошлой неделе получилось каждый день ее кушать - жареную в ресторане, мелт на бутерброде и скупы в салате. Можно ли ртутью отравиться при этом?
Нахмурки себе цену знают
User avatar
Polar Cossack
Уже с Приветом
Posts: 56371
Joined: 22 Nov 2002 02:05
Location: С-Пб, NH

Post by Polar Cossack »

Если тюна напрягает, ешьте ртуть с чем-нибудь другим. :pain1:
"Я хотел бы устроиться в вашу мусарню… Я хочу ходить с волыной и шмалять в людей." "Триод и Диод"
User avatar
ofni
Уже с Приветом
Posts: 8565
Joined: 18 Oct 2005 14:17
Location: США

Post by ofni »

а что кроме тунца больше другой еды нет :pain1: не поняла, как может "так получиться" :pain1:
User avatar
ezgo
Уже с Приветом
Posts: 187
Joined: 08 Apr 2005 15:28
Location: USA, NJ

Re: Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by ezgo »

Нахмурка wrote:.... Можно ли ртутью отравиться при этом?


Туна, как раз дикая рыба и ртути в ней много быть не должно. Чего надо сторонится так это farm raised salmon и другой рыбы выращеной в "тепличных" условиях фермы - там её кормят хрен знает чем.
Курсы похудения. 20 кг за неделю. Рязанская каменоломня, спросить Пашу-бригадира.
User avatar
Myumla
Уже с Приветом
Posts: 955
Joined: 08 Apr 2003 22:00
Location: Moscow2Boston2LA

Re: Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by Myumla »

ezgo wrote:Туна, как раз дикая рыба и ртути в ней много быть не должно. .


Здрасьте, а чего ж тогда тунец беременным запрещают есть?
"Как чудесно быть мюмлой! Мне так хорошо, что лучше и быть не может"

Т.Янссон. "В конце ноября"
User avatar
Poryadok
Уже с Приветом
Posts: 1383
Joined: 17 Jan 2005 22:33
Location: Minsk, Belarus - Beaverton, OR

Post by Poryadok »

And, in 2000, FDA draft advisories presented to focus groups warned women not to eat a lot of canned tuna during pregnancy because it contains levels of mercury that can harm developing fetuses and nursing babies.


взято с PBS
http://www.pbs.org/now/science/mercuryinfish.html

А вообще морскую рыбу беременным и маленьким детям не рекомендуют и по другой причине - там всякие аллергенные белки.
Отлипай давай от форума и марш работать!
Lana M
Уже с Приветом
Posts: 1994
Joined: 28 Jul 2004 18:41

Post by Lana M »

Я тюну умираю как люблю...Раз в неделю обычно в кафешке ем тюна мелт сандвич, да ешё и вечером могу салатик из неё навернуть.
Короче, Нахмурка, как увидите, что я пропала с форума, знайте - нельзя тюну часто есть.... :) :lol:
Since light travels faster than sound, people appear brighter before you hear them speak...
Golyadkin
Уже с Приветом
Posts: 5424
Joined: 01 Jul 2006 02:26

Re: Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by Golyadkin »

ezgo wrote:
Нахмурка wrote:.... Можно ли ртутью отравиться при этом?


Туна, как раз дикая рыба и ртути в ней много быть не должно. Чего надо сторонится так это farm raised salmon и другой рыбы выращеной в "тепличных" условиях фермы - там её кормят хрен знает чем.


Строго наоборот. В выращенной рыбе ртути меньше, чем в дикой.
Мужчин от женщин в СССР легко можно было отличить по трусам из весёленького ситчика.
User avatar
Myumla
Уже с Приветом
Posts: 955
Joined: 08 Apr 2003 22:00
Location: Moscow2Boston2LA

Re: Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by Myumla »

Golyadkin wrote:Строго наоборот. В выращенной рыбе ртути меньше, чем в дикой.


Ссылочку на источник подкиньте, пожалуйста, ни разу такого не слышала.
"Как чудесно быть мюмлой! Мне так хорошо, что лучше и быть не может"

Т.Янссон. "В конце ноября"
User avatar
tolikmolik
Уже с Приветом
Posts: 2431
Joined: 09 May 2003 03:48

Post by tolikmolik »

В основном от рыбы зависит, например хек или лосось 0.014 ппм, а тунец до 0.6 ппм


http://www.cfsan.fda.gov/~frf/sea-mehg.html
I manually type "Sent from my iPhone" in every e-mail
User avatar
GrigoriS
Уже с Приветом
Posts: 3809
Joined: 06 Sep 2001 09:01
Location: Urbana-Champaign, IL

Re: Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by GrigoriS »

Myumla wrote:
Golyadkin wrote:Строго наоборот. В выращенной рыбе ртути меньше, чем в дикой.


Ссылочку на источник подкиньте, пожалуйста, ни разу такого не слышала.

Там, насколько я помню из попадавшихся статей, дело не в том, выращена рыба на ферме или нет, а в том, что именно тунец имеет свойство накапливать ртуть в своих тканях. Другая рыба рядом с ним плавает в окияне - и ей хоть бы хны :wink: , а тунец все копит и копит :mrgreen:
User avatar
Helen_NJ
Уже с Приветом
Posts: 2546
Joined: 13 Oct 2001 09:01
Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC

Re: Можно ли есть Тюну каждый день?

Post by Helen_NJ »

Нахмурка wrote:Можно ли есть Тюну каждый день?

У меня на прошлой неделе получилось каждый день ее кушать


Вообще-то по-русски tuna - это тунец и он мужского рода. :roll: Извините - наболело...
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford
User avatar
моника
Уже с Приветом
Posts: 13574
Joined: 25 Mar 2005 08:34

Post by моника »

Так и не понятно, какую рыбу есть безопаснее? С фермы или дикую?
И как определить, из какой рыбы сделана констерва в магазине?
И если тюна - такая вредная из-за ртути, то почему ее еще продают?

Кто-нить может объяснить, а?
Будьте реалистами, требуйте невозможного (с).
User avatar
bulochka
Уже с Приветом
Posts: 20597
Joined: 10 Sep 2004 23:19
Location: RU-East Coast-CA-East Coast

Post by bulochka »

epa.gov wrote:Fish and shellfish are an important part of a healthy diet. Fish and shellfish contain high-quality protein and other essential nutrients, are low in saturated fat, and contain omega-3 fatty acids. A well-balanced diet that includes a variety of fish and shellfish can contribute to heart health and children's proper growth and development. So, women and young children in particular should include fish or shellfish in their diets due to the many nutritional benefits.

However, nearly all fish and shellfish contain traces of mercury. For most people, the risk from mercury by eating fish and shellfish is not a health concern. Yet, some fish and shellfish contain higher levels of mercury that may harm an unborn baby or young child's developing nervous system. The risks from mercury in fish and shellfish depend on the amount of fish and shellfish eaten and the levels of mercury in the fish and shellfish. Therefore, the Food and Drug Administration (FDA) and the Environmental Protection Agency (EPA) are advising women who may become pregnant, pregnant women, nursing mothers, and young children to avoid some types of fish and eat fish and shellfish that are lower in mercury.

By following these 3 recommendations for selecting and eating fish or shellfish, women and young children will receive the benefits of eating fish and shellfish and be confident that they have reduced their exposure to the harmful effects of mercury.

Do not eat Shark, Swordfish, King Mackerel, or Tilefish because they contain high levels of mercury.
Eat up to 12 ounces (2 average meals) a week of a variety of fish and shellfish that are lower in mercury.
Five of the most commonly eaten fish that are low in mercury are shrimp, canned light tuna, salmon, pollock, and catfish.
Another commonly eaten fish, albacore ("white") tuna has more mercury than canned light tuna. So, when choosing your two meals of fish and shellfish, you may eat up to 6 ounces (one average meal) of albacore tuna per week.

Further information

3. Is there methylmercury in all fish and shellfish?

Nearly all fish and shellfish contain traces of methylmercury. However, larger fish that have lived longer have the highest levels of methylmercury because they've had more time to accumulate it. These large fish (swordfish, shark, king mackerel and tilefish) pose the greatest risk. Other types of fish and shellfish may be eaten in the amounts recommended by FDA and EPA.


6. The advice about canned tuna is in the advisory, but what's the advice about tuna steaks?

Because tuna steak generally contains higher levels of mercury than canned light tuna, when choosing your two meals of fish and shellfish, you may eat up to 6 ounces (one average meal) of tuna steak per week.


В лососе, выращенном на фермах, меньше ртути, чем в диком, но больше органических примесей (PCBs). С другой стороны, лосось очень полезен для сердечно-сосудистой системы.

Тунца на фермах не выращивают.
"If you thought that science was certain - well, that is just an error on your part." Richard Feynman
User avatar
thinker
Уже с Приветом
Posts: 26871
Joined: 29 Aug 2000 09:01

Post by thinker »

моника wrote:Так и не понятно, какую рыбу есть безопаснее?


Меньше знаешь, крепче спишь. :wink:
All rights reserved, all wrongs revenged.

Return to “Кулинария”