Marinate duck overnight with:
3/4 cup dry red wine
3/4 cup soy sauce
1 tablespoon fresh lemon juice
1 teaspoon Sichuan peppercorns (optional)
1 (2 1/2-inch) cinnamon stick
1/8 teaspoon dried hot red pepper flakes
3 garlic cloves, smashed
1 (1/4-inch-thick) piece peeled fresh ginger, smashed
1 small onion,
1 cup water
Heat oven to 400F. Put a duck with small amount of marinate into a rosting pan.
Roast duck for about an hour (until thermometer registers 155°F when inserted in meaty part of a thigh) .
Let the duck stand until it is cold and then cut into pieces. Place on a flat roasting sheet.
Prepare a sauce:
1/2 cup orange marmalade
3 tablespoons reduced-sodium soy sauce
1/2 cup of orange juice
1 teaspoon brown sugar or honey
Heat oven to 400F. Put a duck to roast there for 15 min. take it out, cover with a sauce and then roast until it is crispy (15-20 minutes).
Новогодний стол
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3426
- Joined: 01 Nov 2006 19:01
- Location: New Jersey
Re: Новогодний стол
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 7187
- Joined: 31 Jan 2005 15:06
- Location: GA
Re: Новогодний стол
Спасбо, надо будет на какой нибудь праздник забацать, так мы еще не делали, а смотрится весьма аппетитно!!!agent_V wrote:Marinate duck overnight with:
Vaiyo A-O, A Home Va Ya Ray, Vaiyo A-Rah, Jerhume Brunnen G!
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3426
- Joined: 01 Nov 2006 19:01
- Location: New Jersey
Re: Новогодний стол
Главное получилось вкусно! Утка вышла сочная и мягкая, не смотря на то что была разморожена...nightmare2 wrote:Спасбо, надо будет на какой нибудь праздник забацать, так мы еще не делали, а смотрится весьма аппетитно!!!agent_V wrote:Marinate duck overnight with:
Мы часто заказываем из китайского ресторана "crispy duck", у них обычно вкусная, но наша получилась лучше.