А с грушами никто ничего интересненького не делал?

Все, что вкусно.
User avatar
SergeyM800
Уже с Приветом
Posts: 25438
Joined: 15 Dec 2003 20:42
Location: Russia -> Lynn, MA -> N.Chelmsford, MA

Post by SergeyM800 »

А кроме пирогов, что можно с ними еще делать ?
Ну типа вымочить в сиропе или обжарить как бананы с коричневым сахаром и виски.
User avatar
Zuk
Уже с Приветом
Posts: 17340
Joined: 28 Jun 2000 09:01

Post by Zuk »

еще есть соус сладкий (инидийский вроде?) к мясу - грушы с сухофруктами настаиваются на бренди.

а можно просто съесть :umnik1:
User avatar
Helen_NJ
Уже с Приветом
Posts: 2546
Joined: 13 Oct 2001 09:01
Location: Riga -> NJ -> MN -> MD -> NC

Post by Helen_NJ »

Еще не делала, но в ближайшем будущем собираюсь:

Roasted Bosc Pears with Pomegranate Glaze

3/4 cup dry red wine, such as Syrah or Zinfandel
3/4 cup pomegranate juice
1/2 cup sugar
1 cinnamon stick
2 tsp grated oragne peel
6 Bosc pears with stems, peeled

Preheat oven to 350 F. Stir wine, pomegranate juice, sugar, cinnamon stick, and orange peel in medium saucepan over medium heat until sugar dissolves, about 3 minutes.

Using small melon batter, core pears from bottom of wide end. Trim bottoms flat and stand upright in 8x8x2-inch baking dish. Pour pomegranate-wine sauce over pears. Roast pears until tender when pierced with knife, basting pears with sauce every 20 minutes, about 1 hour. Using spatula, transfer roasted pears to serving platter. Transfer pan juices to small saucepan. Simmer until reduced to 2/3 cup, about 5 minutes.

Spoon glaze over pears. Serve warm or at room temperature with vanilla ice cream and biscotti.

(Bon Appetit, 10/2004)
"Whether you think you can or whether you think you can't - you're right." Henry Ford

Return to “Кулинария”