Boiled Shrimp with Three Sauces (Emeril Live, Episode EM0120)
3 cups roughly chopped onions
1 1/2 cups roughly chopped carrots
1 1/2 cups roughly chopped celery
8 cloves garlic, peeled and smashed
6 bay leaves
2 cups distilled white vinegar
1 1/2 cups salt
1/4 cup cayenne pepper
6 lemons, quartered
4 pounds Colossal shrimp (10 shrimp per pound), peeled
Classic New Orleans Remoulade Sauce, recipe follows
Spicy Cocktail Sauce, recipe follows
Louis Sauce, recipe follows
Set a 12-quart stockpot with 2-gallons of water over a high heat and bring to a boil. Add the first 8 ingredients to the pot. Squeeze the lemon quarters into the pot, placing the lemon rinds and pulp in the mixture as well. Once the water boils, cook for 15 to 20 minutes. While the mixture is boiling, use kitchen shears to cut the backs of the shrimp and remove the vein, if desired.
Add the cleaned shrimp to the boil and cook for 3 minutes, stirring once or twice. Turn off the fire and let the shrimp sit in the hot boil for an additional 5 minutes. Remove the shrimp from the boil, draining well, and spread them evenly on a baking sheet. Place the shrimp in the refrigerator until well chilled. Serve with Classic New Orleans Remoulade, Sauce Spicy Cocktail Sauce, or Louis Sauce.
Classic New Orleans Remoulade Sauce:
1/4 cup fresh lemon juice
3/4 cup vegetable oil
1/2 cup chopped yellow onions
1/2 cup chopped green onions (green and white parts)
1/4 cup chopped celery
2 tablespoons chopped garlic
2 tablespoons prepared horseradish
3 tablespoons Creole or other whole-grain mustard
3 tablespoons prepared yellow mustard
3 tablespoons ketchup
3 tablespoons chopped fresh flat-leaf parsley
1 teaspoon salt
1/4 teaspoon cayenne
1/8 teaspoon freshly ground black pepper
Combine all the ingredients in a blender or a food processor fitted with a steel blade and process until fairly smooth, about 30 seconds.
Transfer to an airtight container and refrigerate for at least 1 hour before using. (The sauce will keep for up to 1 week in the refrigerator.)
Spicy Cocktail Sauce:
1 cup ketchup
2 teaspoons prepared horseradish
2 tablespoons fresh lemon juice
1 teaspoon Worcestershire sauce
1 teaspoon hot pepper sauce (recommended: Tabasco)
1 teaspoon minced garlic
1/8 teaspoon salt
1/8 teaspoon freshly ground black pepper
In a small bowl, combine all of the ingredients and stir to blend well. It will keep, covered and refrigerated, up to 1 week.
Louis Sauce:
1 cup mayonnaise
1/4 cup heavy cream, whisked to soft peaks
1/2 cup chili sauce
1 teaspoon Worcestershire sauce
1 teaspoon hot sauce
2 teaspoons lemon juice
1 teaspoon grated onion
1/4 cup minced green bell pepper
1 teaspoon minced garlic
1/4 teaspoon grated lemon zest
1/8 teaspoon salt
Pinch freshly ground black pepper
Whisk the first 10 ingredients together in a medium bowl and chill until ready to serve. It will keep covered in the refrigerator for 3 to 4 days.
я всегда делала по этому рецепту
на литр воды 2 столовые ложки без верха соли.
Когда вода закипит - бросить связку укропа свежего ( или еще лучше сухого как в России делали но здесь сухого не наидешь) и сразу же сверху креветки. помешивать и как только закипят снимать с огня- в процессе закипания я вылавливаю пробую на соль и на готовность. воду сливать всю не надо - потом в процессе поедания чуть потряхивать их чтоб они оставались в воде - то есть на дне немного воды пусть будет. Язык нев лезающий в рот на след день обеспечен
[quote="4жды4"]
Когда вода закипит - бросить связку укропа свежего ( или еще лучше сухого как в России делали но здесь сухого не наидешь)
отличный рецепт! Именно так и варили крИветки на родине героев.И именно с сухим укропом они более ароматны, чем со свежим.Я и здесь, у Париже, так же их варю (но к пиву,нет:)Правда со свежим укропом- совсем не то.Я люблю маленькие креветки, креветки-малютки ,такие серенькие.Их местный народец подает на антрэ.
Креветки к пиву обычно изготовлялись в домашних условиях так. В воду (2-3 литра) кидается лавровый лист 3-4 шт, перец горошком, укроп - обычно шел засоленный впрок с лета, зима ж и Россия ж. Соли - 1-2 ст. л.., но в целом - на любителя. Крышкой закрыть плотненько, и чтоб закипело на небольшом огне. Потом кидаем туда креветки из пакета, мешаем и варим не больше 2-х минут. На дуршлаг, и на стол, к запотевшим стаканам поближе. Можно еще сверху чеснока выдавить, тогда вообще сметается в миг.
В ведро креветок добавить морской воды и ещё две жмени (две ладони сведённые лодочкой)соли крупного помола.Как только закипела вода отбросить всё это на мелкую сеть. Всё,готово.
Мы все одинаково пьём из реки жизни.Главное не мешать друг другу. ОШО
mmurzilka wrote:хлоркой , я вчера и и чесноком ароматизировала и петрушкой и сельдереем и лаймовім соком поливала все равно не смогла есть. Что делать?
Либо найти магазин где не поливают (зависит от вашей местности, в центре страны это может быть не просто), либо покупать мороженые.