А мы любим. В этот салат пускаю остатки вчерашней.
Сегодня вечером я приготовил(а)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8604
- Joined: 12 Aug 2003 12:45
- Location: Moscow - FL
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36926
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Нагуглися смузи из кинвы Правда, из белой, но все равно интересно! Надо попробовать:
https://wendypolisi.com/java-quinoa-smoothie/
И про разницу между красной и белой:
https://wendypolisi.com/red-quinoa-vs-white-quinoa/
На заметку самой себе - красная варится дольше
https://wendypolisi.com/java-quinoa-smoothie/
И про разницу между красной и белой:
https://wendypolisi.com/red-quinoa-vs-white-quinoa/
На заметку самой себе - красная варится дольше
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8604
- Joined: 12 Aug 2003 12:45
- Location: Moscow - FL
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
У красной совершенно другой вкус. Белая совсем безвкусная для меня.nvvosk wrote: ↑03 Nov 2021 19:19 Нагуглися смузи из кинвы Правда, из белой, но все равно интересно! Надо попробовать:
https://wendypolisi.com/java-quinoa-smoothie/
И про разницу между красной и белой:
https://wendypolisi.com/red-quinoa-vs-white-quinoa/
На заметку самой себе - красная варится дольше
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8604
- Joined: 12 Aug 2003 12:45
- Location: Moscow - FL
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Вот по такому же принципу салат, но с запечёной морковкой. https://twokooksinthekitchen.com/red-qu ... ots-beets/
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36926
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
В общем, надо затариваться ингридиентами! Спасибо!
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 64661
- Joined: 12 Jul 2002 16:38
- Location: г.Москва, ул. Б. Лубянка, д.2
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2157
- Joined: 29 Jul 2019 17:34
- Location: Нуёкщина -> Притампье
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8604
- Joined: 12 Aug 2003 12:45
- Location: Moscow - FL
-
- Уже с Приветом
- Posts: 9615
- Joined: 18 Nov 2004 07:44
- Location: Raleigh, NC
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Все знакомо и понятно, кроме этих белых стрелок в кастрюле. Это проросшая пшеница?
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4288
- Joined: 20 Mar 2004 03:19
- Location: KO69
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
- cover in a soft layer of sea salt and let sit for one hour
- preheat oven to 550
- rinse excess salt and pat dry
- sear on cast iron skillet w/o spices and w/o any oil (important to have meat clean). Turn only ONCE per side.
- rub in spices (or just pepper)
- roast in 550F for 10-15 minutes (8-10 gives medium rare, 12 - medium, 15 - well done)
--
V.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2157
- Joined: 29 Jul 2019 17:34
- Location: Нуёкщина -> Притампье
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Соевый соус, молотый белый перец, молотый имбирь, сухой minced garlic. Под конец добавил немного кинзы и сырого чеснока
This world is totally fugazi.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 2157
- Joined: 29 Jul 2019 17:34
- Location: Нуёкщина -> Притампье
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Bean Sprouts. Соя или пшеница тоже сгодится. Овощи тоже можно все, что под руку попалось (брокколи, кольраби, цветная капуста и т.п.)Frecken Bock wrote: ↑05 Nov 2021 18:11 Все знакомо и понятно, кроме этих белых стрелок в кастрюле. Это проросшая пшеница?
Этакое oriental stile.
Можно делать с мясом и/или добавить какой-нть китайской лапши.
This world is totally fugazi.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8604
- Joined: 12 Aug 2003 12:45
- Location: Moscow - FL
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Мы (муж с детьми) делаем подобное с замороженными овощами из Costco, иногда свежих подкидываю. Плюс курица. Добавляем или китайскую лапшу или спагетти. Можно рис.veey+ wrote: ↑05 Nov 2021 18:39Bean Sprouts. Соя или пшеница тоже сгодится. Овощи тоже можно все, что под руку попалось (брокколи, кольраби, цветная капуста и т.п.)Frecken Bock wrote: ↑05 Nov 2021 18:11 Все знакомо и понятно, кроме этих белых стрелок в кастрюле. Это проросшая пшеница?
Этакое oriental stile.
Можно делать с мясом и/или добавить какой-нть китайской лапши.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4811
- Joined: 22 Aug 2005 18:43
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
у меня это рецепт chicken fiesta называется, а его в духовке в casserole делаю
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36926
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Может, и вкуснее получится в духовке! Попробую как-нибудь. А по времени сколько? (в сковороде 20 минут все вместе под крышкой варится после того как к жареному рису добавляются фасоль и помидоры с бульоном).
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4811
- Joined: 22 Aug 2005 18:43
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Fiesta Chicken Casserolenvvosk wrote: ↑06 Nov 2021 19:50Может, и вкуснее получится в духовке! Попробую как-нибудь. А по времени сколько? (в сковороде 20 минут все вместе под крышкой варится после того как к жареному рису добавляются фасоль и помидоры с бульоном).
The Easy Ingredients:
• Chicken: Any type of cooked chicken will work!
• Ro-Tel: This is a can of diced tomatoes with green chiles. It’s a great ingredient to use in Tex-Mex food! BUT if you don’t have Ro-Tel, you can easily use a can of diced tomatoes and a can of green chiles!
• Rice: You will have to use Instant Rice in this recipe because you’re adding it in UNcooked, which is great because it absorbs all the flavors from the other ingredients. But to ensure that the rice gets cooked it needs to be instant. If you don’t have Instant Rice, you can cook regular rice until it is al dente, and then add it in to bake. This way it will finish baking with the other ingredients. But for ease, I really recommend Instant!
• Grated Cheese: I love using Colby Jack, but you can certainly use Cheddar, Monterey Jack, or a blend!
• Cream of Chicken Soup: Sorry, it’s just necessary in this!
• Taco Seasoning: This is an easy “catch-all” seasoning.
• Milk: You have to add a few tablespoons of milk so there is enough liquid for the rice to absorb!
• Corn: I like using canned corn, but you can use frozen as well!
What Kind of Chicken Do You Use?
• Like I said, any type of diced or shredded chicken will work in this recipe. It’s a great way to use up leftover chicken, or absolutely a rotisserie chicken will be great!
If you don’t have cooked chicken already, it’s fine! Just bake about 1- pound of boneless chicken for 25 minutes in a 400°F oven. Dice it and you’re all set!
What Else Can You Add To Fiesta Chicken Casserole?
There are so many things you can add into this recipe. I even included black beans in the recipe card below, because I make this with them quite often! Here are a few more ideas:
• Sautéed Onion
• Smoked Paprika
• Ground Beef or Pork (sub out the chicken!)
• Jalapenos
• Chives or Green Onions
• Garnishes like avocado, sour cream, or shredded lettuce
Ingredients:
• 4 cups cubed or shredded chicken, cooked
• 1 (10- ounce) can Ro-Tel, undrained
• 1 cup instant rice, uncooked
• 2 cups grated Colby Jack cheese, divided
• 1 (10.75- ounce) can Cream of Chicken Soup
• 2 tablespoons taco seasoning
• 2 tablespoons milk
• 1/2 cup canned corn, drained
• optional – 1/2 cup black beans, drained
• optional garnish – sprinkle with chopped cilantro or parsley
Instructions:
1. Preheat the oven to 350°F. Lightly coat a 9×9 baking dish with nonstick spray. Set aside.
2. In a large bowl combine the chicken, Ro-Tel, rice, 1 1/2 cups grated Colby Jack cheese, Cream of Chicken soup, taco seasoning, milk, corn, and black beans if using. Stir to combine.
3. Pour mixture into prepared pan, sprinkle with remaining cheese and cover tightly with foil. Bake for 30 minutes.
4. Uncover and allow to sit for 5 minutes before serving.
но я, конечно, упростила. Рис - обычный, никаких грибов (я их не ем). Молоко не добавляю. И все равно отлично получается
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36926
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Хорошо, что я до конца дочитала Т.е. кладете обычный сырой рис? А то инстант я, наверное, лет 25 назад последний раз использовала, даже не знаю, сколько он варится Да, молоко, там лишнее, думаю. Надо попробовать в духовке!лето wrote: ↑06 Nov 2021 22:26Fiesta Chicken Casserolenvvosk wrote: ↑06 Nov 2021 19:50Может, и вкуснее получится в духовке! Попробую как-нибудь. А по времени сколько? (в сковороде 20 минут все вместе под крышкой варится после того как к жареному рису добавляются фасоль и помидоры с бульоном).
The Easy Ingredients:
• Chicken: Any type of cooked chicken will work!
• Ro-Tel: This is a can of diced tomatoes with green chiles. It’s a great ingredient to use in Tex-Mex food! BUT if you don’t have Ro-Tel, you can easily use a can of diced tomatoes and a can of green chiles!
• Rice: You will have to use Instant Rice in this recipe because you’re adding it in UNcooked, which is great because it absorbs all the flavors from the other ingredients. But to ensure that the rice gets cooked it needs to be instant. If you don’t have Instant Rice, you can cook regular rice until it is al dente, and then add it in to bake. This way it will finish baking with the other ingredients. But for ease, I really recommend Instant!
• Grated Cheese: I love using Colby Jack, but you can certainly use Cheddar, Monterey Jack, or a blend!
• Cream of Chicken Soup: Sorry, it’s just necessary in this!
• Taco Seasoning: This is an easy “catch-all” seasoning.
• Milk: You have to add a few tablespoons of milk so there is enough liquid for the rice to absorb!
• Corn: I like using canned corn, but you can use frozen as well!
What Kind of Chicken Do You Use?
• Like I said, any type of diced or shredded chicken will work in this recipe. It’s a great way to use up leftover chicken, or absolutely a rotisserie chicken will be great!
If you don’t have cooked chicken already, it’s fine! Just bake about 1- pound of boneless chicken for 25 minutes in a 400°F oven. Dice it and you’re all set!
What Else Can You Add To Fiesta Chicken Casserole?
There are so many things you can add into this recipe. I even included black beans in the recipe card below, because I make this with them quite often! Here are a few more ideas:
• Sautéed Onion
• Smoked Paprika
• Ground Beef or Pork (sub out the chicken!)
• Jalapenos
• Chives or Green Onions
• Garnishes like avocado, sour cream, or shredded lettuce
Ingredients:
• 4 cups cubed or shredded chicken, cooked
• 1 (10- ounce) can Ro-Tel, undrained
• 1 cup instant rice, uncooked
• 2 cups grated Colby Jack cheese, divided
• 1 (10.75- ounce) can Cream of Chicken Soup
• 2 tablespoons taco seasoning
• 2 tablespoons milk
• 1/2 cup canned corn, drained
• optional – 1/2 cup black beans, drained
• optional garnish – sprinkle with chopped cilantro or parsley
Instructions:
1. Preheat the oven to 350°F. Lightly coat a 9×9 baking dish with nonstick spray. Set aside.
2. In a large bowl combine the chicken, Ro-Tel, rice, 1 1/2 cups grated Colby Jack cheese, Cream of Chicken soup, taco seasoning, milk, corn, and black beans if using. Stir to combine.
3. Pour mixture into prepared pan, sprinkle with remaining cheese and cover tightly with foil. Bake for 30 minutes.
4. Uncover and allow to sit for 5 minutes before serving.
но я, конечно, упростила. Рис - обычный, никаких грибов (я их не ем). Молоко не добавляю. И все равно отлично получается
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4811
- Joined: 22 Aug 2005 18:43
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Отвариваю. Я боюсь сырой класть куда-либо. И курицу варю, т.е. или грудки или бедра (больше люблю). У меня обычно два вида фасоли, кукуруза, рис, курица, таго специи, сыр. Все остальное - лишнее
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36926
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Да ну, чего бояться
Вот рецепт, попробуйте - не надо лишних шагов делать (ну, только если рис остался вареный), и все в одной посудине делается:
Главное, не опускать шаг с жаркой риса.
https://www.number-2-pencil.com/one-pan ... ito-bowls/
Ingredients
1 pound chicken breast cut into bite sized pieces
3 tablespoon olive oil
1/4 cup yellow onion diced
1 cup extra-long grain rice uncooked
1 14.5 oz can diced tomatoes drained
1 15 oz can black beans drained and rinsed
1 teaspoon garlic powder
1 teaspoon onion powder
2 teaspoons chili powder
1 teaspoon cumin
1 teaspoon smoked paprika
2 1/2 cups low-sodium chicken broth
1 cup colby jack cheese monterey jack or cheddar cheese
kosher salt and pepper
freshly diced tomatoes
diced green onions
sour cream
guacamole
Instructions
Start by sautéing onions in 2 tablespoons of olive oil until they start to soften.
Season diced chicken with 1 teaspoon of kosher salt and 1/2 teaspoon of black pepper.
Add chicken to pan and cook over medium high heat until chicken has started to brown.
Move chicken to one side of pan. On the other side of the pan, add an additional tablespoon of olive oil and sauté uncooked rice for about 2 minutes, or just until some grains start to turn golden brown.
Stir in drained black beans, drained canned tomatoes, chicken broth, garlic powder, onion powder, chili powder, smoked paprika and cumin.
Bring to a simmer, cover and reduce heat to low.
Cook about 20 minutes, or until rice is tender.
Season with additional salt and pepper as needed.
Sprinkle with cheese, recover and let set for 2-3 minutes off heat to melt cheese.
Garnish with fresh tomatoes, green onions, sour cream and guacamole.
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 7484
- Joined: 19 Dec 2002 16:07
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Вчера готовили с дочкой borscht, и надо сказать, подняли этот процесс на какой-то новый для себя уровень. Обычно, для всяких свекольных блюд я покупала уже вареную целиком свеклу в банках (whole beets), в целях экономии трудозатрат на кухне. Было нормально, но не ах.
А тут мы решили свеклу запечь в духовке, и потом уже с ней развлекаться. Что сказать…. В общем, получившийся цвет борща привел нас в экстаз. До этого был такой красноватый, с холодным оттенком. А тут настоящий рубиновый, от которого аж слюни потекли. И на вкусе, конечно, отразилось в лучшую сторону.
Всё довольно просто. Берете свой любимый рецепт борща, у кого к какому душа лежит. Но свеклу не варим, и не используем заранее сделанные заготовки, а запекаем целиком клубни в фольге. Требуется только помыть, чистить не надо, ничего срезать не надо. Просто оторвать кусок фольги, в него свеколку завернуть, пожамкать, и на противень. Свекла со средний женский кулачок запекается ровно час при 400 F. Все соки у нее остаются внутри.
Потом дать остыть, кожицу легко снять, и натереть на терке. 2/3 полученной массы вместе со всеми соками добавить тогда же, когда и капусту, а оставшуюся треть уже при выключенном огне, вместе с давленным чесноком, лаврушкой, и перцем горошком. Цвет получается реально улетный.
Как это дело есть – возможны варианты.
- со сметаной и укропом. Кто-то любит, кто-то нет, дело вкуса.
- меленько порезать 30 гр. сала, или два кусочка бекона, и перемешать вилкой с давленным чесноком; едят вприкуску к борщу;
- заранее сделать пампушки. Вот, к примеру, прекрасный рецепт картофельных булочек от Ayn: https://www.aynmark.com/archives/91
- ну и наш вариант: натереть хороший ржаной кусок хлеба чесноком, и наслаждаться. Хлеб, кстати, печется тоже дома по рецептам Миши crucide. Замечательный рецепт простого ржаного на закваске: https://crucide.livejournal.com/55689.html
В целом, если вы еще не, то надо попробовать варить борщ с запеченной свеклой. Мороки не сильно больше, а результат реально впечатляет.
А тут мы решили свеклу запечь в духовке, и потом уже с ней развлекаться. Что сказать…. В общем, получившийся цвет борща привел нас в экстаз. До этого был такой красноватый, с холодным оттенком. А тут настоящий рубиновый, от которого аж слюни потекли. И на вкусе, конечно, отразилось в лучшую сторону.
Всё довольно просто. Берете свой любимый рецепт борща, у кого к какому душа лежит. Но свеклу не варим, и не используем заранее сделанные заготовки, а запекаем целиком клубни в фольге. Требуется только помыть, чистить не надо, ничего срезать не надо. Просто оторвать кусок фольги, в него свеколку завернуть, пожамкать, и на противень. Свекла со средний женский кулачок запекается ровно час при 400 F. Все соки у нее остаются внутри.
Потом дать остыть, кожицу легко снять, и натереть на терке. 2/3 полученной массы вместе со всеми соками добавить тогда же, когда и капусту, а оставшуюся треть уже при выключенном огне, вместе с давленным чесноком, лаврушкой, и перцем горошком. Цвет получается реально улетный.
Как это дело есть – возможны варианты.
- со сметаной и укропом. Кто-то любит, кто-то нет, дело вкуса.
- меленько порезать 30 гр. сала, или два кусочка бекона, и перемешать вилкой с давленным чесноком; едят вприкуску к борщу;
- заранее сделать пампушки. Вот, к примеру, прекрасный рецепт картофельных булочек от Ayn: https://www.aynmark.com/archives/91
- ну и наш вариант: натереть хороший ржаной кусок хлеба чесноком, и наслаждаться. Хлеб, кстати, печется тоже дома по рецептам Миши crucide. Замечательный рецепт простого ржаного на закваске: https://crucide.livejournal.com/55689.html
В целом, если вы еще не, то надо попробовать варить борщ с запеченной свеклой. Мороки не сильно больше, а результат реально впечатляет.
Исландия:
https://www.andreev.org/travel-story/iceland-travel-reykjavik.html
https://www.andreev.org/travel-story/iceland-travel-reykjavik.html
-
- Уже с Приветом
- Posts: 15668
- Joined: 18 Oct 2011 19:59
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
А я сегодня на завтрак тоненькие блинчики испекла. Очень вкусно с мёдом и ягодками получилось!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Не бойтесь совершенства, вам его не достичь!"
Сальвадор Дали
Сальвадор Дали
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8711
- Joined: 14 Apr 2010 02:54
- Location: Rostov-on-Don ->San Diego-> Denver
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Ceviche
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
I will not apologize
-
- Уже с Приветом
- Posts: 15668
- Joined: 18 Oct 2011 19:59
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Сегодня на ужин приготовила рыбку, лосось загриленный на кедровой пранке. Очень вкусно получилось!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Не бойтесь совершенства, вам его не достичь!"
Сальвадор Дали
Сальвадор Дали
-
- Уже с Приветом
- Posts: 7756
- Joined: 24 Sep 2021 01:24
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
Расскажите как лосось делать. Можно без пранок, их все равно нет
-
- Уже с Приветом
- Posts: 8604
- Joined: 12 Aug 2003 12:45
- Location: Moscow - FL
Re: Сегодня вечером я приготовил(а)...
У нас сегодня равиоли с тыквой в чили соусе.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.