Температурный режим соблюдайте и все будет в порядке.
Почему всё пригорает???
-
- Уже с Приветом
- Posts: 7997
- Joined: 07 Jan 2000 10:01
Re: Почему всё пригорает???
Буде тобi, враже, так, як вiдьма скаже.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4532
- Joined: 06 Jul 2011 12:22
- Location: Oak Harbor, WA
Re: Почему всё пригорает???
Буду знать, спасибо. А другое масло не помогает ? Оливковое например ?
Я не хочу оплачивать ничьи аборты, велферы или детсады. Каждый должен сам принимать решения и нести за них ответственность.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4532
- Joined: 06 Jul 2011 12:22
- Location: Oak Harbor, WA
Re: Почему всё пригорает???
Жарить вообще не полезно.
Я не хочу оплачивать ничьи аборты, велферы или детсады. Каждый должен сам принимать решения и нести за них ответственность.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4823
- Joined: 26 May 2014 17:48
Re: Почему всё пригорает???
На оливковом лучше не жарить. Если только на мидиум
В мире всё больше информации и всё меньше смысла
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4823
- Joined: 26 May 2014 17:48
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4823
- Joined: 26 May 2014 17:48
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Почему всё пригорает???
Кстати, Джулия Чайлд советовала смешивать оливковое и сливочное масло для жарки.
![great! :great:](./images/smilies/great.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 7997
- Joined: 07 Jan 2000 10:01
Re: Почему всё пригорает???
У топленого сливочного масла температура smoke point значительно выше, чем у обычного. Другой вопрос - из какого масла оно топилось изначально.
Буде тобi, враже, так, як вiдьма скаже.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 10296
- Joined: 08 Oct 2002 04:12
-
- Уже с Приветом
- Posts: 10296
- Joined: 08 Oct 2002 04:12
Re: Почему всё пригорает???
Добавление сливочного масла помогает образованию корочки.Перекатиполе wrote: 22 Jun 2019 04:07Кстати, Джулия Чайлд советовала смешивать оливковое и сливочное масло для жарки.![]()
/nsrs
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4823
- Joined: 26 May 2014 17:48
Re: Почему всё пригорает???
Я давно слышала про кокосовое масло как лучшее для жарки, давно его использую, но в малых количествах. Про оливковоечитала, что при температурной обработке оно какие-то там свои полезные качества теряет.
В связи с темой, чуть порылась всети. Вот что пишут https://www.healthline.com/nutrition/he ... g#section1
"Some oils can withstand much higher temperatures than others.
We want to choose oils that have a high smoke point, and we also want oils that are stable and don't react with oxygen when heated.
The more saturated the fats in an oil are, the more stable they are when heated.
For this reason, oils that are mostly saturated and monounsaturated are best, but we want to avoid cooking oils that contain large amounts of polyunsaturated fats (1).
Polyunsaturated fats contain two (or more) double bonds in their chemical structure. These double bonds tend to react with oxygen and form harmful compounds when exposed to high heat.
...
The Winner: Coconut Oil Is The Healthiest Oil For Deep Frying...
...
Animal fats are also excellent choices for deep frying.
This includes fats like lard, tallow, ghee and fat drippings. They taste great, add crispness, and do not damage easily when fried.
The majority of fatty acids in animal fats are saturated and monounsaturated, making them very resistant to high heat.
However, the fatty acid content can vary, depending on the animal's diet.
Animals that were fed grains, as opposed to pasture-raised or grass-fed animals, may have a lot more polyunsaturated fatty acids in their fat stores.
Therefore, only animal fats from naturally fed animals should be considered good choices."
Вот тут ещё о разных harmful oils https://www.healthline.com/nutrition/ar ... d-oils-bad
В связи с темой, чуть порылась всети. Вот что пишут https://www.healthline.com/nutrition/he ... g#section1
"Some oils can withstand much higher temperatures than others.
We want to choose oils that have a high smoke point, and we also want oils that are stable and don't react with oxygen when heated.
The more saturated the fats in an oil are, the more stable they are when heated.
For this reason, oils that are mostly saturated and monounsaturated are best, but we want to avoid cooking oils that contain large amounts of polyunsaturated fats (1).
Polyunsaturated fats contain two (or more) double bonds in their chemical structure. These double bonds tend to react with oxygen and form harmful compounds when exposed to high heat.
...
The Winner: Coconut Oil Is The Healthiest Oil For Deep Frying...
...
Animal fats are also excellent choices for deep frying.
This includes fats like lard, tallow, ghee and fat drippings. They taste great, add crispness, and do not damage easily when fried.
The majority of fatty acids in animal fats are saturated and monounsaturated, making them very resistant to high heat.
However, the fatty acid content can vary, depending on the animal's diet.
Animals that were fed grains, as opposed to pasture-raised or grass-fed animals, may have a lot more polyunsaturated fatty acids in their fat stores.
Therefore, only animal fats from naturally fed animals should be considered good choices."
Вот тут ещё о разных harmful oils https://www.healthline.com/nutrition/ar ... d-oils-bad
Так что да, имеет значение, изкакого зверька ги сделали.Bansai wrote: 22 Jun 2019 10:41 У топленого сливочного масла температура smoke point значительно выше, чем у обычного. Другой вопрос - из какого масла оно топилось изначально.
В мире всё больше информации и всё меньше смысла
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Почему всё пригорает???
Bansai wrote: 22 Jun 2019 10:41 У топленого сливочного масла температура smoke point значительно выше, чем у обычного. Другой вопрос - из какого масла оно топилось изначально.
![Image](https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71Yn4Il1s3L._SL1500_.jpg)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 10296
- Joined: 08 Oct 2002 04:12
Re: Почему всё пригорает???
Инструкция тем, у кого пригорает:
8-ми дюймовая сковородка. Много масла (на фото чайная ложка) Переворачиваем. Еще раз. Из этого делаем соус. И едим.You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
/nsrs
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Почему всё пригорает???
Это курка? Жирненькая кожица, поди?
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 10296
- Joined: 08 Oct 2002 04:12
Re: Почему всё пригорает???
Да, кура. Грудь. Со сковороды ни грамма не сливал. Жирное?
В соусе белое вино, каперсы и петрушка.
В соусе белое вино, каперсы и петрушка.
/nsrs