![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Холодные супы
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Холодные супы
Лето скоро, хочется окрошки холодненького супчика. На ум приходит Гаспаччо, свекольник, разные овощные/салатные окрошки на кефире (без картошки
)... Что ещё?
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3692
- Joined: 08 Mar 2007 05:08
- Location: vancouver
Re: Холодные супы
Суп из зеленого горошка с мятой, болгарский суп из огурца с кефиром.Перекатиполе wrote: 28 Apr 2018 18:21 Лето скоро, хочется окрошки холодненького супчика. На ум приходит Гаспаччо, свекольник, разные овощные/салатные окрошки на кефире (без картошки)... Что ещё?
Погуглите Cold summer soups и выскочит море разливанное
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Холодные супы
А на каком бульоне?deliasmith wrote: 28 Apr 2018 19:05 Суп из зеленого горошка с мятой....
Погуглите Cold summer soups и выскочит море разливанное
Это понятно, но "а поговорить?" (с)
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3692
- Joined: 08 Mar 2007 05:08
- Location: vancouver
Re: Холодные супы
На курином или овощном. https://notenoughcinnamon.com/pea-mint- ... ainer-9031Перекатиполе wrote: 28 Apr 2018 19:10А на каком бульоне?deliasmith wrote: 28 Apr 2018 19:05 Суп из зеленого горошка с мятой....
Погуглите Cold summer soups и выскочит море разливанное
Это понятно, но "а поговорить?" (с)![]()
Готовится быстро , и могу подтвердить , что очень вкусно , потому что пробовала сама.
Вы сказали без картошки , но на первом месте среди холодных супов французский классический висуаз.
http://www.thecookingjar.com/vichyssois ... leek-soup/
Из картошки и лука-порея. Очень вкусно.
![great! :great:](./images/smilies/great.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Холодные супы
Спасибо!deliasmith wrote: 28 Apr 2018 20:15
На курином или овощном. https://notenoughcinnamon.com/pea-mint- ... ainer-9031
Готовится быстро , и могу подтвердить , что очень вкусно , потому что пробовала сама.
Вы сказали без картошки , но на первом месте среди холодных супов французский классический висуаз.
http://www.thecookingjar.com/vichyssois ... leek-soup/
Из картошки и лука-порея. Очень вкусно.![]()
![great! :great:](./images/smilies/great.gif)
Из лука-порея и картошки (с цв капустой) у меня вон сейчас на плите кастрюлька побулькивает.
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
Avgolemono ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Для рецептов гуглить - chilled avgolemono
Но у нас тут еще пока такой холод собачий, что мне ничего холодного не хочется![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Для рецептов гуглить - chilled avgolemono
Но у нас тут еще пока такой холод собачий, что мне ничего холодного не хочется
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
Вот этот суп интересно будет попробовать:
AJO BLANCO (или White gazpacho)
https://www.epicurious.com/recipes/food ... o-51149080
INGREDIENTS
1 green apple (such as Granny Smith), peeled, cored, chopped
1 large garlic clove, chopped
3 cups crustless 1" cubes day-old white country bread
1 cup seedless green grapes, halved
1/2 cup whole blanched almonds
1/2 cup whole milk
Kosher salt
3/4 cup extra-virgin olive oil plus more
3 tablespoons red wine vinegar plus more
Freshly ground black pepper
1/2 cup sliced almonds
PREPARATION
Combine apple, garlic, bread, grapes, blanched almonds, milk, and 2 cups water in a medium bowl; season with salt. Cover and chill for at least 6 hours and up to 1 day.
Transfer soup base to a blender and purée, adding water by tablespoonfuls if too thick, until smooth. With motor running, gradually add 3/4 cup oil and 3 tablespoons vinegar and blend until soup is emulsified. Season with salt, pepper, and more vinegar, if desired. Strain soup through a fine-mesh sieve into a large bowl; cover and chill until very cold, about 2 hours. DO AHEAD: Soup can be made 1 day ahead. Keep chilled.
Preheat oven to 350°F. Spread sliced almonds on a rimmed baking sheet and toast, tossing occasionally, until golden, about 4 minutes. Let cool.
Divide soup among bowls; top with toasted almonds; drizzle with oil and vinegar.
AJO BLANCO (или White gazpacho)
https://www.epicurious.com/recipes/food ... o-51149080
INGREDIENTS
1 green apple (such as Granny Smith), peeled, cored, chopped
1 large garlic clove, chopped
3 cups crustless 1" cubes day-old white country bread
1 cup seedless green grapes, halved
1/2 cup whole blanched almonds
1/2 cup whole milk
Kosher salt
3/4 cup extra-virgin olive oil plus more
3 tablespoons red wine vinegar plus more
Freshly ground black pepper
1/2 cup sliced almonds
PREPARATION
Combine apple, garlic, bread, grapes, blanched almonds, milk, and 2 cups water in a medium bowl; season with salt. Cover and chill for at least 6 hours and up to 1 day.
Transfer soup base to a blender and purée, adding water by tablespoonfuls if too thick, until smooth. With motor running, gradually add 3/4 cup oil and 3 tablespoons vinegar and blend until soup is emulsified. Season with salt, pepper, and more vinegar, if desired. Strain soup through a fine-mesh sieve into a large bowl; cover and chill until very cold, about 2 hours. DO AHEAD: Soup can be made 1 day ahead. Keep chilled.
Preheat oven to 350°F. Spread sliced almonds on a rimmed baking sheet and toast, tossing occasionally, until golden, about 4 minutes. Let cool.
Divide soup among bowls; top with toasted almonds; drizzle with oil and vinegar.
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 3692
- Joined: 08 Mar 2007 05:08
- Location: vancouver
Re: Холодные супы
Очень вкусно, да, но , во-первых не холодный, во- вторых, поскольку основной ингредиент -хлеб , надо есть немедленно после приготовления, иначе хлеб разбухает и весь суп превращается в густую кашу.nvvosk wrote: 29 Apr 2018 15:32 Вот этот суп интересно будет попробовать:
AJO BLANCO (или White gazpacho)
https://www.epicurious.com/recipes/food ... o-51149080
INGREDIENTS
1 green apple (such as Granny Smith), peeled, cored, chopped
1 large garlic clove, chopped
3 cups crustless 1" cubes day-old white country bread
1 cup seedless green grapes, halved
1/2 cup whole blanched almonds
1/2 cup whole milk
Kosher salt
3/4 cup extra-virgin olive oil plus more
3 tablespoons red wine vinegar plus more
Freshly ground black pepper
1/2 cup sliced almonds
PREPARATION
Combine apple, garlic, bread, grapes, blanched almonds, milk, and 2 cups water in a medium bowl; season with salt. Cover and chill for at least 6 hours and up to 1 day.
Transfer soup base to a blender and purée, adding water by tablespoonfuls if too thick, until smooth. With motor running, gradually add 3/4 cup oil and 3 tablespoons vinegar and blend until soup is emulsified. Season with salt, pepper, and more vinegar, if desired. Strain soup through a fine-mesh sieve into a large bowl; cover and chill until very cold, about 2 hours. DO AHEAD: Soup can be made 1 day ahead. Keep chilled.
Preheat oven to 350°F. Spread sliced almonds on a rimmed baking sheet and toast, tossing occasionally, until golden, about 4 minutes. Let cool.
Divide soup among bowls; top with toasted almonds; drizzle with oil and vinegar.
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Холодные супы
Это какой-то молочный коктейль сладкий, а не суп...nvvosk wrote: 29 Apr 2018 15:32 Вот этот суп интересно будет попробовать:
AJO BLANCO (или White gazpacho)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
C уксусом-тоПерекатиполе wrote: 29 Apr 2018 15:59Это какой-то молочный коктейль сладкий, а не суп...nvvosk wrote: 29 Apr 2018 15:32 Вот этот суп интересно будет попробовать:
AJO BLANCO (или White gazpacho)![]()
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
А почему не холодный, если написано - cover and chill until very cold, about 2 hoursdeliasmith wrote: 29 Apr 2018 15:56Очень вкусно, да, но , во-первых не холодный, во- вторых, поскольку основной ингредиент -хлеб , надо есть немедленно после приготовления, иначе хлеб разбухает и весь суп превращается в густую кашу.nvvosk wrote: 29 Apr 2018 15:32 Вот этот суп интересно будет попробовать:
AJO BLANCO (или White gazpacho)
https://www.epicurious.com/recipes/food ... o-51149080
INGREDIENTS
1 green apple (such as Granny Smith), peeled, cored, chopped
1 large garlic clove, chopped
3 cups crustless 1" cubes day-old white country bread
1 cup seedless green grapes, halved
1/2 cup whole blanched almonds
1/2 cup whole milk
Kosher salt
3/4 cup extra-virgin olive oil plus more
3 tablespoons red wine vinegar plus more
Freshly ground black pepper
1/2 cup sliced almonds
PREPARATION
Combine apple, garlic, bread, grapes, blanched almonds, milk, and 2 cups water in a medium bowl; season with salt. Cover and chill for at least 6 hours and up to 1 day.
Transfer soup base to a blender and purée, adding water by tablespoonfuls if too thick, until smooth. With motor running, gradually add 3/4 cup oil and 3 tablespoons vinegar and blend until soup is emulsified. Season with salt, pepper, and more vinegar, if desired. Strain soup through a fine-mesh sieve into a large bowl; cover and chill until very cold, about 2 hours. DO AHEAD: Soup can be made 1 day ahead. Keep chilled.
Preheat oven to 350°F. Spread sliced almonds on a rimmed baking sheet and toast, tossing occasionally, until golden, about 4 minutes. Let cool.
Divide soup among bowls; top with toasted almonds; drizzle with oil and vinegar.
Добавлю - и хлеб замачивается заранее вместе со всеми ингридиентами - так что уж что разбухло, то разбухло - дальше не пойдет
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 4993
- Joined: 02 Jan 2015 04:43
Re: Холодные супы
3 tablespoons cornstarch
![Shocked :shock:](./images/smilies/shok.gif)
In an electric mixer, beat eggs with whisk until fluffy .
Do not let it come to a boil; eggs will curdle. Serve immediately.
Сложно как...
![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
Где это ты крахмал нашла?Перекатиполе wrote: 29 Apr 2018 16:053 tablespoons cornstarch![]()
In an electric mixer, beat eggs with whisk until fluffy .
Do not let it come to a boil; eggs will curdle. Serve immediately.
Сложно как...Да ещё и крахмала 3 ложки
Неполезный супчик!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
вот, например, первый же нагугленный:
Chilled Avgolemono Soup от Марты Стюарт:
https://www.marthastewart.com/1138641/c ... emono-soup
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
еще один с яйцами:
CHILLED AND DILLED AVGOLEMONO SOUP
https://www.epicurious.com/recipes/food ... oup-354232
INGREDIENTS
4 cups chicken stock, or 3 cups reduced-sodium chicken broth plus 1 cup water
1/4 cup medium-or long-grain white rice
2 large eggs
3 tablespoons fresh lemon juice
1 scallion green, thinly sliced
2 tablespoons chopped dill
PREPARATION
Simmer stock and rice in a heavy medium saucepan, covered, until rice is very tender, about 30 minutes. Purée mixture in a blender (use caution when blending hot liquids). Whisk eggs together in a medium bowl. Gradually whisk in hot stock mixture. Return to saucepan and cook over medium heat, stirring constantly with a wooden spoon, until soup registers 170°F on an instant-read thermometer.
Strain soup through a fine-mesh sieve into a metal bowl. Stir in lemon juice, then quick-chill in an ice bath, stirring occasionally, until cold. Stir in scallion, dill, and salt and pepper to taste.
CHILLED AND DILLED AVGOLEMONO SOUP
https://www.epicurious.com/recipes/food ... oup-354232
INGREDIENTS
4 cups chicken stock, or 3 cups reduced-sodium chicken broth plus 1 cup water
1/4 cup medium-or long-grain white rice
2 large eggs
3 tablespoons fresh lemon juice
1 scallion green, thinly sliced
2 tablespoons chopped dill
PREPARATION
Simmer stock and rice in a heavy medium saucepan, covered, until rice is very tender, about 30 minutes. Purée mixture in a blender (use caution when blending hot liquids). Whisk eggs together in a medium bowl. Gradually whisk in hot stock mixture. Return to saucepan and cook over medium heat, stirring constantly with a wooden spoon, until soup registers 170°F on an instant-read thermometer.
Strain soup through a fine-mesh sieve into a metal bowl. Stir in lemon juice, then quick-chill in an ice bath, stirring occasionally, until cold. Stir in scallion, dill, and salt and pepper to taste.
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...
-
- Уже с Приветом
- Posts: 36931
- Joined: 08 Sep 2003 13:32
Re: Холодные супы
Очень красивое слайдшоу по холодным супам - на любой вкус ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
https://www.epicurious.com/recipes-menu ... es-gallery
Но при моей лени (и при местной летней жаре) мне всегда проще сбросить имеющиеся фрукты-ягоды и несколько листочков мяты в блендер с кусками льда - и готово. Получается эдакий холодный сок с мякотью![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
https://www.epicurious.com/recipes-menu ... es-gallery
Но при моей лени (и при местной летней жаре) мне всегда проще сбросить имеющиеся фрукты-ягоды и несколько листочков мяты в блендер с кусками льда - и готово. Получается эдакий холодный сок с мякотью
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Разрешаю исправлять мои ошибки (но учить жизни уже поздно)...