Черепашка wrote:Лида, когда найдете рецепт рассола с яблочным соком который вы делали в прошлом году, напишите его пожалуйста сюда... А то на интернете их куча разных, но хочется сделать проверенный
Вот это я делала. Но сахар уменьшила вдвое. Индушка получаетсмя НЕ сладкая. Сочная и ароматная. Я еще добавляла к рассолу лимоны и клюкву подавленную немного.
Apple Brine For Turkey
--------------------------------------------------------------------------------
2 quarts apple juice
1 pound brown sugar (light or dark)
1 cup Diamond Crystal Kosher Salt
3 quarts cold water
3 oranges, quartered
4 ounces fresh ginger, unpeeled and thinly sliced
15 whole cloves
6 bay leaves
6 large garlic cloves, peeled and crushed
Substitute 3/4 cup Morton Kosher Salt or 1/2 cup table salt for Diamond Crystal.
Combine apple juice, brown sugar, and salt in a large saucepan. Bring to a boil over high heat, stirring to dissolve. Boil for one minute, remove from heat, let mixture come to room temperature, then refrigerate to 40°F.
In a large non-reactive container, combine the apple juice mixture with the remaining ingredients. When adding the oranges, squeeze each piece to release the juice into the container, then drop in the peel.